Ga naar de inhoud

Kersttips: Voorgerechten en Amuses

Feestdagen Special voorgerechtenDeze maand deel ik dagelijks artikelen die van pas komen met de feestdagen, het is niet voor niets de #FeestdagenSpecial op Brenda Kookt! Maar daarnaast heb ik het afgelopen jaar ook genoeg heerlijke recepten gedeeld die zeker niet misstaan bij het kerstdiner. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, vandaag deel ik de lekkerste kersttips voorgerechten en amuses met je. Later deze week komen de hoofdgerechten en desserts aan bod.

Kersttips voorgerechten

Zalmtartaartje met limoen

Zalmtartaartje 2

Als je gaat voor het zalmtartaartje met limoen heb je een heerlijk fris begin van het diner. Als je kleinere porties serveert is dit een ideale amuse, dit kun je bijvoorbeeld ook heel goed op een amuselepel serveren. Voor het serveren van het zalmtartaartje kun je in plaats van een ring ook kerstfiguurtjes als kerstboompjes of sterren gebruiken (neem bijvoorbeeld koekjesstekers).

Romig wortelsoepje met een carpaccio van avocado

Wortelsoepje met carpaccio van avocado 2

Een top combinatie die zeker ‘kerstwaardig is’. Een romig wortelsoepje met daaromheen een carpaccio van avocado met krokante stukjes spek. Een feestje op je bord.

Torentje van tomaat en makreel

Tomaat/Makreel torentjes

Feestelijke torentjes van tomaat en makreel. Dit is zo’n gevalletje van weinig moeite met een groots resultaat. Serveer de torentjes met een stukje geroosterd brood voor extra bite.

Broccolisoepje met pesto

Broccolisoep 2

Soep is altijd goed. Dit broccolisoepje met pesto is  zeker een topper, ook met kerst. Serveer de soep in glaasjes en maak er feestelijke (en makkelijke) soepstengels bij in stervorm voor en feestelijke touch.

Bloemkoolsoepje met krokant baconkruim

Bloemkoolsoepje 2

Vorige week deelde ik dit bloemkoolsoepje met krokant broodkruim. Een lekkere soep die bijna iedereen lust maar ook apart is. Daarom een kanshebber voor mijn kerstdiner, en misschien ook voor die van jou?

Carpaccio

Carpaccio wordt vaak traditioneel geserveerd als rundercarpaccio, maar met een carpaccio kun je nog veel meer. Je kunt namelijk ook heerlijke carpaccio maken van bijvoorbeeld groente.

Carpaccio van courgette met feta en munt 2

Wat dacht je van een frisse van carpaccio van Courgette met munt en feta? Heerlijk fris, ook handig om dit te serveren bij een buffet.

Bietjescarpaccio 3

Iets minder fris, maar wel meer in de wintersferen is de Carpaccio van rode biet met geitenkaas en een dressing van citroen met honing.

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello tonnato serveer je als voorgerecht of als amuse. Als amuse kun je rolletjes maken van de (kalfs)fricandeau. Maar het is bijvoorbeeld ook lekker als hapje bij de borrel.

Avocado met tomatensalsa

Avocado met tomatensalsa

Een topgerecht van een topchef: Avocado met tomatensalsa. Deze smaken bij elkaar zijn echt een topper. De tomaten passen goed bij de pit van chilisaus en dan het frisse van avocado erbij, het zoute van de feta met daarbij een krotkantje van het geroosterde brood en de croutons.

Zalmtaartje van bladerdeeg

Zalmtaartjes 1

Deze feestelijke zalmtaartjes maakte ik voor de #FeestdagenSpecial. Een gerechtje die je heel goed kunt voorbereiden én bij meerdere gangen in kunt zetten. Bijvoorbeeld als voorgerecht of tussengerecht, maar ook als onderdeel van een buffet.

Gekarameliseerde balsamico-uientaartjes

Balsamico uientaartjes(sl)

Vorig jaar maakte ik als voorgerechtje voor het kerstdiner bij mijn schoonfamilie gekarameliseerde balsamico-uientaartjes. Een succes, daarom raad ze ook zeker aan voor jouw kerstdiner. De taartjes zijn vol van smaak en zijn ook weer erg goed voor te bereiden, ideaal als je voor een grote groep kookt.

Zit jouw ideale voorgerecht er niet tussen? Neem dan hier eens een kijkje.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op