Vitello tonnato

Vittello tonnato (sl)
Vitello Tonnato is feestelijk, lekker en makkelijk om te bereiden. Krijg je eters, wil je een lekker voorgerechtje maken, maar heb niet zo’n zin om lang in de keuken te staan? Maak dan Vitello Tonnato!

Qua bereiding is het enige dat je hoeft t doen het maken van de tonijnmayonaise. Én dat kun je ook nog eens prima van te voren doen. Als de gasten komen hoef je alleen de borden op te maken.

Vitello Tonnato

Ik serveer de vittello tonnato met geroosterd stokbrood en rucola. Vitello tonnato wordt meestal bereid met kalfsfridandeau. De slagers bij mij in het dorp blijken dat alleen met feestdagen te verkopen. Daarom heb ik gebraden fricandeau genomen. Ook lekker, het smaakt prima.

Vitello Tonnato

Vitello tonnato

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 blikje tonijn naturel
 • 5 eetlepels mayonaise
 • 3 eetlepels citroensap
 • zongedroogde tomaatjes
 • rucola
 • 400 gram gebraden fricandeau
 • 3 eetlepels kappertjes
 • half stokbrood (of 4 stukjes)
 • peper en zout

Bereiding:

Pureer de tonijn met 4 stukjes zongedroogde tomaat en mayonaise met de staafmixer. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout. Als je de saus te dik vind kun je 2 eetlepels water toevoegen om hem vloeibaarder te maken (bij mij was dit niet nodig).
Snijd het stokbrood schuin af zodat er lange repen stokbrood ontstaan. Besprenkel het stokbrood met een beetje olijfolie en zout. Grill de broodjes even in een grilpan of in de oven (180 C.).
Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Leg op ieder bordje een handje rucola, drapeer de plakjes fricandeau hierover. Druppel de tonijnsaus over het vlees. Bestrooi hierover de kappertjes, zongedroogde tomaatjes, rucola en peper. Serveer het stokbrood erbij.

Tip: de tonijnmayonaise kun je een dag van te voren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Beste Brenda,
  Heb jij misschien een idee hoe ik die Vitello Tonnato als een amuse kan serveren?
  Ik dacht zelf om een schijfje fricandeau te vullen met de tonnato, hierop een ,stukje zongedroogde tomaat en paar blaadjes rucola, dan oprollen en dan eventueel door te snijden zodat ze op een amuselepel of amuseschaaltje passen.
  Misschien heb jij nog een ander idee?

 2. Je kunt de vitello ook serveren in een coquille schelp. Ik zorg dat de fricandeau in kleine stukjes heb gescheurd. Dan doe ik enkele plakjes in de schelp en schep er de tonijnmayonaise bij. Tot slot garneer ik met rucola evt. kappertjes en een kerstomaatje

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk