Vitello Tonnato is feestelijk, lekker en makkelijk om te bereiden. Krijg je eters, wil je een lekker voorgerechtje maken, maar heb niet zo’n zin om lang in de keuken te staan? Maak dan Vitello Tonnato!
Qua bereiding is het enige dat je hoeft t doen het maken van de tonijnmayonaise. Én dat kun je ook nog eens prima van te voren doen. Als de gasten komen hoef je alleen de borden op te maken.
Ik serveer de vittello tonnato met geroosterd stokbrood en rucola. Vitello tonnato wordt meestal bereid met kalfsfridandeau. De slagers bij mij in het dorp blijken dat alleen met feestdagen te verkopen. Daarom heb ik gebraden fricandeau genomen. Ook lekker, het smaakt prima.
Vitello tonnato
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 blikje tonijn naturel
- 5 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels citroensap
- zongedroogde tomaatjes
- rucola
- 400 gram gebraden fricandeau
- 3 eetlepels kappertjes
- half stokbrood (of 4 stukjes)
- peper en zout
Bereiding:
Pureer de tonijn met 4 stukjes zongedroogde tomaat en mayonaise met de staafmixer. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout. Als je de saus te dik vind kun je 2 eetlepels water toevoegen om hem vloeibaarder te maken (bij mij was dit niet nodig).
Snijd het stokbrood schuin af zodat er lange repen stokbrood ontstaan. Besprenkel het stokbrood met een beetje olijfolie en zout. Grill de broodjes even in een grilpan of in de oven (180 C.).
Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Leg op ieder bordje een handje rucola, drapeer de plakjes fricandeau hierover. Druppel de tonijnsaus over het vlees. Bestrooi hierover de kappertjes, zongedroogde tomaatjes, rucola en peper. Serveer het stokbrood erbij.
Tip: de tonijnmayonaise kun je een dag van te voren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.