Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Broccolisoep

Vandaag heb ik een weer een lekker makkeljik simple sunday recept voor je. Gewoon, omdat je op zondag soms iets lekker makkelijks wilt eten. En ook nog een beetje gezond. En wat is er op zondag lekkerder dan een kom soep met een broodje? In dit geval een broccolisoep.

Broccolisoep zelf kan misschien een beetje saai zijn, daarom spice ik de broccolisoep op met extra toppings. In dit geval voeg ik creme fraiche, groene pesto, gerookte kopreepjes en amandelschaafsel toe. Lekker!

Broccolisoep txt

Broccolisoep met groene pesto

Het lijkt misschien moeilijk om zelf soep te maken, maar dat is het niet. Het juist ontzettend makkelijk om zelf deze broccolisoep te maken, binnen 20 minuten staat dit op tafel. En wat ook fijn is: het is een hele simpele manier om meer groenten te eten. Een kommetje broccolisoep is lekker gezond. Lekker en gezond.

Soep met een twist

Broccolisoep lijkt misschien saai, maar dat is het niet. Het is namelijk zeer geschikt om extra smaken aan toe te voegen.

In dit geval heb ik groene pesto aan de soep toegevoegd. En ik serveer de soep in dit geval met een lepel crème fraîche. Hierdoor wordt de broccolisoep lekker romig. Je kunt ook gerookte kipreepjes toevoegen, of snippers gerookte zalm als je daarvan houdt. En tot slot heb ik in dit geval nog wat amandelschaafsel toegevoegd. Maar je kunt bijvoorbeeld ook croutons gebruiken.

Dit groene soepje boordevol broccoli is nog gezond ook. Maak een lekkere grote pan zodat je de volgende dag nog een kommetje bij de lunch kunt nemen.

Soeprecepten

Naast deze soep kun je nog heel veel andere soorten soep maken. Ik tip je een aantal lekkere soeprecepten zodat je na deze broccolisoep met pesto nog meer recepten kunt uitproberen:

 

Broccolisoep 2

Broccolisoep

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 1 aardappel
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 liter water
  • peper
  • 150 gram kipreepjes
  • crème fraîche
  • pesto
  • amandelschaafsel

Bereiding

  • Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Dit gebruiken we allemaal.
  • Voeg de broccoli en aardappel bij de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de aardappel gaar en de broccoli beetgaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin word.
  • Serveer de soep met een lepel crème fraîche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.

Soep
Vegetarisch

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Edit Bartos 3 januari 2017 om 17:43

    Het was een hele lekkere soep!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lekker hoor

  2. marjolein 9 maart 2017 om 18:31

    Super!!!!!!

  3. Eline 28 april 2017 om 12:37

    Oh wat een heerlijke soep is dit! En goed vullend ook. Voor mij niet de amandelen erbij. Zeker voor herhaling vatbaar.

  4. Mariska 15 december 2017 om 20:57

    Voor hoeveel personen in dit recept?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept