Broccolisoep

Broccolisoep txt

Vandaag heb ik een weer een lekker makkeljik simple sunday recept voor je. Gewoon, omdat je op zondag soms iets lekker makkelijks wilt eten. En wat is er op zondag lekkerder dan soep met een broodje? In dit geval een broccolisoepje.

Het is ontzettend makkelijk om zelf broccolisoep te maken, binnen 20 minuten staat dit op tafel. De groene pesto geeft extra smaak aan de soep en met een beetje crème fraîche wordt het lekker romig. En dit soepje boordevol broccoli is nog gezond ook. Maak een lekkere grote pan zodat je de volgende dag nog een kommetje bij de lunch kunt nemen.

Broccolisoep 2

Broccolisoep

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 broccoli
 • 1 aardappel
 • 2 blokjes kippenbouillon
 • ongeveer 1 liter water
 • peper
 • 150 gram kipreepjes
 • crème fraîche
 • pesto
 • amandelschaafsel

Bereiding:

Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Dit gebruiken we allemaal.
Voeg de broccoli en aardappel bij de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de aardappel gaar en de broccoli beetgaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin word.
Serveer de soep met een lepel crème fraîche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Wat een schitterende foto! Ik ben zo blij dat ik niet kleurenblind ben, en zo al de verschillende groenen en de caramel accenten van brood en amandelen kan apprecieren!
  En je soep klinkt heerlijk, vooral met dat beetje pesto op het laatst erdoor!

 2. Ik wil dit recept graag vegetarisch maken. Dan laat ik dus de kip weg, en vervang ik de kippenbouillon door groentebouillon of kruidenbouillon. Kan dat op deze manier, of heb je nog een suggestie ter vervanging?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk