Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Venkelsoep met prei

Een lekkere lichte lentesoep, dat is deze venkelsoep met prei. Met ringetjes verse lente-ui en spekjes is de soep nog lekkerder. Lekker bij de lunch, of als voorgerecht bij de avondmaaltijd. Lentesoep met venkel en prei Soep. Op een warme zomerdag moet je er waarschijnlijk niet aan denken, maar iedere...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Venkelsoep met prei

Een lekkere lichte lentesoep, dat is deze venkelsoep met prei. Met ringetjes verse lente-ui en spekjes is de soep nog lekkerder. Lekker bij de lunch, of als voorgerecht bij de avondmaaltijd.

Venkelsoep met prei

Lentesoep met venkel en prei

Soep. Op een warme zomerdag moet je er waarschijnlijk niet aan denken, maar iedere andere dag eet ik het heel graag. Deze venkelsoep met prei is weer eens wat anders dan een kommetje tomatensoep of courgettesoep.

Een beetje kruidig door de venkel, romig door de aardappelen en nog lekkerder met een topping van het groen van de venkel, gebakken spekblokjes en ringetjes lente ui. Tip: de spekblokjes kun je als je het lekker vindt ook vervangen door snippers gerookte zalm.

Ben je opzoek naar een andere soep? Neem een kijkje op deze pagina waar alle soeprecepten bij elkaar staan.

(Tip) Voor dit recept is het handig dat je een goede staafmixer of een blender hebt.

Venkelsoep met prei

Ingrediënten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze venkelsoep met prei

Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de knoflook grof en fruit dit in een pan met olijfolie.

2
Stap 2
Verwijder de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe de groenten bij de ui in de pan, roerbak 3 minuten mee voor je de bouillonblokjes en het water toevoegt.
3
Stap 3
Breng de soep aan de kook en laat dit op medium-vuur 15 minuten zacht koken.
4
Stap 4
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in.
5
Stap 5
Snijd de lente-ui in ringen.
6
Stap 6
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
7
Stap 7
Verdeel de soep over de kommen en garneer met het groen van de venkel, spekblokjes en ringen lente-ui.
Bekijk ook andere recepten
Vanillecake basisrecept
Camembert brûlée uit de oven
Spaghetti met broccolipesto
Wortelcake met havermout

11 reacties

Tess

Hoi Brenda, kan ik deze soep invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan prima met deze soep

Esther
5/5 sterren

Lekkere soep, voor herhaling vatbaar

Laat een bericht achter

Sandra
5/5 sterren

Wat een geweldige soep. Ideaal voor als je niet lang in de keuken kunt staan. Ik heb alles in de foodprocessor gesneden, alles tegelijk in de multicooker (m.u.v. de spekjes en de lente ui). Tot slot nog een restje slagroom erbij. Helemaal top. De gerookte spekjes waren bijna iets te sterk, dus de tip van de zalm snippers zal ik ook eens proberen. Bedankt voor het delen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen, bedankt voor je reactie

Barbara
4/5 sterren

Heerlijke soep met zalmsnippers gedaan!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Yum!

Ria

Heerlijk soepje, ook lekker met ham en bieslook

Laat een bericht achter

Sietske

Lekkere soep kleur was wat groener dan op de foto maar had grote prei gebruikt

Laat een bericht achter

Henri de Jong
5/5 sterren

Lekker recept

Laat een bericht achter

Femke

Heerlijk soepje en leuke variant op de normalere soepen. Wij zijn fan!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op