3x Saucijzenbroodjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in3x Saucijzenbroodjes
Bewaren
Het is vandaag Pasen! Ik wens jullie een heel mooi paasweekend toe. Wie weet komt dit saucijzenbroodjes recept dit weekend nog van pas?
Een van mijn guilty pleasures is toch wel dit broodje. Al sinds mijn jeugd ben ik hier dol op.
Ik ging naar de middelbare school in de tijd dat de schoolkantine nog niet zo uitgebreid was. Er waren snoep- en firsdrank automaten. Daarbij was er een shopje die tijdens de pauze open ging. Hier kon je stokjes saté kopen, broodjes bapao en saucijzenbroodjes.
Traktatie
Zo’n beetje om de week trakteerde ik mezelf op zo’n lekker saucijzenbroodje. In mijn herinneringen waren dat de lekkerste saucijzenbroodjes ever. Ik ben nog steeds gek op saucijzenbroodjes. In de stad, op het werk en in het vliegtuig. Die kleffe saucijzenbroodjes in het vliegtuig zijn de lekkerste, na afloop van de vakantie.
Het is natuurlijk super makkelijk om zelf saucijzenbroodjes te maken. Het fijne is dat je er lekker mee kunt variëren. Darom deel ik bij deze drie recepten voor saucijzenbroodjes. De normale saucijzenbroodjes zijn altijd goed. Italiaanse saucijzenbroodjes en Oosterde saucijzenbroodjes.
Vijf mannen waren het testpanel en de meningen waren verdeeld. Mijn eigen man ging (natuurlijk) voor de normale altijd goed saucijzenbroodjes een ander vond de Italiaanse het lekkerste en anderen gingen voor het Oosterse recept. Alle broodjes werden goed gekeurd!
Snel door naar de recepten..
Saucijzenbroodjes recept
Bekijk hier het overzicht van alle paas recepten!
Ingrediënten
Voor naturel saucijzenbroodjes:
Voor Oosterse saucijzenbroodjes:
Voor Italiaanse saucijzenbroodjes:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze 3x saucijzenbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng het gehakt met 1 ei, de paneermeel en de ingredienten die bij het saucijzenbroodje van jouw keuze staan. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.Stap 3
Klop het andere ei in een kommetje los en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg. Rol 6 kleine worstjes van het gehaktmengsel en leg dit op de plakjes bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten goed aan (eventueel met een vork). Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bestrooi en Italiaanse saucijzenbroodjes met een beetje oregano en de Oosterse met sesampitjes.Stap 4
Bak de saucijzenbroodjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.Stap 5
Als de onderkant van het bladerdeeg niet krokant genoeg is kun je ze even omdraaien en op zijn kop in de oven bakken.Ingrediënten
Voor naturel saucijzenbroodjes:
Voor Oosterse saucijzenbroodjes:
Voor Italiaanse saucijzenbroodjes:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze 3x saucijzenbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng het gehakt met 1 ei, de paneermeel en de ingredienten die bij het saucijzenbroodje van jouw keuze staan. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.Stap 3
Klop het andere ei in een kommetje los en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg. Rol 6 kleine worstjes van het gehaktmengsel en leg dit op de plakjes bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten goed aan (eventueel met een vork). Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met ei. Bestrooi en Italiaanse saucijzenbroodjes met een beetje oregano en de Oosterse met sesampitjes.Stap 4
Bak de saucijzenbroodjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.Stap 5
Als de onderkant van het bladerdeeg niet krokant genoeg is kun je ze even omdraaien en op zijn kop in de oven bakken.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in14 reacties
Doreen
Bedoel je bij het Italiaanse saucijzenbroodje nu ketjap of ketchup? Er staat ketjup namelijk.
Brenda Kookt
Ik bedoel Ketchup, zoals het er staat :)
John
Gelijk aan de slag gegaan mijn eigen smaak erop los gelaten heb voor de Italiaanse gekozen met knoflook en een uitje. Ze waren heerlijk
anna
leuke site en ik heb ze gebakken heel lekker!
dutchmom4
Your Saucijzenbroodjes recipes look delicious. And, I will make them soon. Tulip Time is starting today, May 7, 2016, in Holland, Michigan.
Pieter
15 minuten bakken is te kort, 20 min. bij 200C. is beter, bovendien kun je beter soezenbeslag bijmengen om krimpen van de vulling te voorkomen, dat krimpen zie ik terug bij de foto's! Traditioneel gebruik je peper,zout,nootmuskaat en worchestershire sauce. Succes.
Jan Mulder
Saucijzenbroodje.. Gehakt halfom mengen met klein beetje melk, ei en paneermeel.. Op smaak brengen met zout, peper en wat worchestersaus .. Recept suksesvol in de jaren 60, 70, 80 en 90 gebruikt .. mvrgr jan mulder
Anne
Ik vond de saucijzenbroodjes op de middelbare school ook altijd super lekker! Op welke school heb jij gezeten?
Hermina Romijn
Beste Brenda ik vond de Saucijzenbroodjes heerlijk heb de Italiaanse gemaakt bedankt groeten Hermina
Brenda Kookt
Wat leuk dat je ze meteen gemaakt hebt Hermina
Corinne
Oh lekker saucijzenbroodjes. Die ga ik binnenkort ook weer eens maken. Heerlijk!
Brenda Kookt
Tnx meiden, zeker maken hoor! :) Als je ze kleiner maakt zijn ze ook leuk (en lekker) als hapje op een feestje.
Emma
Wauw, dat klinkt zo ongelofelijk lekker! Ik ben ook dol op saucijzenbroodjes!
Emily van Kampen
Zo! Het is echt super lang geleden dat ik een saucijzenbroodje gegeten heb! Uit de winkel vind ik ze vaak te vettig, maar als je ze zelf maakt heb je dat natuurlijk helemaal zelf in de hand. Goed idee!