Ga naar de inhoud

Aardappel met crème fraîche en spek

Dit lekkere hapje van aardappel met crème fraîche en spek is een topper. Lekker als voorgerecht, amuse, of als onderdeel van een hapjesbuffet. En als je grote trek hebt kun je natuurlijk ook gaan voor een grotere aardappel. Aardappel met crème fraîche en spek Dit aardappelhapje is super snel klaar,...
5 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Aardappel met crème fraîche en spek

Dit lekkere hapje van aardappel met crème fraîche en spek is een topper. Lekker als voorgerecht, amuse, of als onderdeel van een hapjesbuffet. En als je grote trek hebt kun je natuurlijk ook gaan voor een grotere aardappel.

Aardappel met crème fraîche en spek

Dit aardappelhapje is super snel klaar, gemakkelijk op te eten en laten we niet vergeten dat het ook heel erg lekker is. Warme zachte aardappel met een beet-gare sugar snap, krokante zoute spek en romige crème fraîche.

Klik hier voor een overzicht met meer lekkere hapjes.

Aardappel met creme fraiche en spek

Aardappel met creme fraiche en spek

Ingrediënten

hapjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappel met crème fraîche en spek

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Was de aardappeltjes goed schoon. Verwarm de combi-stoomoven op 200 graden met stand 2 vocht. Bak/stoom de aardappeltjes hier 20 minuten in zodat ze mooi gaar zijn. (of gebruik de normale ovenstand)
2
Stap 2
Stoom hierna de suger snaps 6 minuten op 100 graden, of kook ze in ruim water beetgaar.
3
Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur, bak hier de plakjes spek (zonder boter of olie) aan beide kanten in aan zodat de spek mooi krokant wordt.
4
Stap 4
Roer de crème fraîche los.
5
Stap 5
Druk de aardappeltjes met een vork in, zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Leg deze op de bordjes en verdeel hier de crème fraîche over. Leg er een stukje gebakken spek en een suger snap bij en bestrooi tot slot met peper.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op