Aardappel met crème fraîche en spek
Dit lekkere hapje van aardappel met crème fraîche en spek is een topper. Lekker als voorgerecht, amuse, of als onderdeel van een hapjesbuffet. En als je grote trek hebt kun je natuurlijk ook gaan voor een grotere aardappel. Aardappel met crème fraîche en spek Dit aardappelhapje is super snel klaar,...Aardappel met crème fraîche en spek
Bewaren
Dit lekkere hapje van aardappel met crème fraîche en spek is een topper. Lekker als voorgerecht, amuse, of als onderdeel van een hapjesbuffet. En als je grote trek hebt kun je natuurlijk ook gaan voor een grotere aardappel.
Aardappel met crème fraîche en spek
Dit aardappelhapje is super snel klaar, gemakkelijk op te eten en laten we niet vergeten dat het ook heel erg lekker is. Warme zachte aardappel met een beet-gare sugar snap, krokante zoute spek en romige crème fraîche.
Klik hier voor een overzicht met meer lekkere hapjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappel met crème fraîche en spek
Stap 1
Was de aardappeltjes goed schoon. Verwarm de combi-stoomoven op 200 graden met stand 2 vocht. Bak/stoom de aardappeltjes hier 20 minuten in zodat ze mooi gaar zijn. (of gebruik de normale ovenstand)Stap 2
Stoom hierna de suger snaps 6 minuten op 100 graden, of kook ze in ruim water beetgaar.Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur, bak hier de plakjes spek (zonder boter of olie) aan beide kanten in aan zodat de spek mooi krokant wordt.Stap 4
Roer de crème fraîche los.Stap 5
Druk de aardappeltjes met een vork in, zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Leg deze op de bordjes en verdeel hier de crème fraîche over. Leg er een stukje gebakken spek en een suger snap bij en bestrooi tot slot met peper.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappel met crème fraîche en spek
Stap 1
Was de aardappeltjes goed schoon. Verwarm de combi-stoomoven op 200 graden met stand 2 vocht. Bak/stoom de aardappeltjes hier 20 minuten in zodat ze mooi gaar zijn. (of gebruik de normale ovenstand)Stap 2
Stoom hierna de suger snaps 6 minuten op 100 graden, of kook ze in ruim water beetgaar.Stap 3
Verwarm een koekenpan op het vuur, bak hier de plakjes spek (zonder boter of olie) aan beide kanten in aan zodat de spek mooi krokant wordt.Stap 4
Roer de crème fraîche los.Stap 5
Druk de aardappeltjes met een vork in, zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Leg deze op de bordjes en verdeel hier de crème fraîche over. Leg er een stukje gebakken spek en een suger snap bij en bestrooi tot slot met peper.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.