Appeltaart pannenkoek
Pannenkoeken zijn altijd een goed idee! Zo ook op deze mooie zondag. Vandaag gaan we voor een appeltaart pannenkoek! Pannenkoeken heb je in vele soorten en maten. Al vele recepten voor pannenkoeken deelde ik met jullie, maar dat waren er nog niet genoeg 😉 Ik ben namelijk dol op pannenkoeken en deze appeltaart pannenkoek magAppeltaart pannenkoek
Bewaren
Pannenkoeken zijn altijd een goed idee! Zo ook op deze mooie zondag. Vandaag gaan we voor een appeltaart pannenkoek!
Pannenkoeken heb je in vele soorten en maten. Al vele recepten voor pannenkoeken deelde ik met jullie, maar dat waren er nog niet genoeg 😉 Ik ben namelijk dol op pannenkoeken en deze appeltaart pannenkoek mag niet ontbreken.
Deze pannenkoek met een snuf kaneel, ringen gebakken appel en rozijntjes is gebaseerd op mijn basis pannenkoekenbeslag. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Eigenlijk kan het altijd.
Pannenkoeken
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 4 appeltaart pannenkoeken
- 125 gram bloem
- snufje zout
- 250 ml melk
- 1 ei
- snuf kaneel
- 1 appel
- rozijntjes
- poedersuiker
- scheutje olijfolie
- boter om te in te bakken
Bereiding:
Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in ringen.
Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de kaneel met de helft van de melk. Voeg het ei toe (mix het ondertussen door) en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe.
Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.
Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak dit even aan. Leg vervolgens de ringen appel er op en bak dit even mee. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant even aan.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.