Ga naar de inhoud

BBQ-Cola gehaktballetjes

Albondigas met een twist, BBQ-Cola gehaktballetjes. Gekruide gehaktballetjes met een heerlijke saus. Lekker bij de tapas, of als borrelhapje.
20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

BBQ-Cola gehaktballetjes

Zeg je tapas, dan zeg je gehaktballetjes. Gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas) zijn natuurlijk altijd goed. Maar met gehaktballetjes kun je nog veel meer kanten op. Check deze super lekkere BBQ-Cola gehaktballetjes.

De komende week staat alles hier op Brenda Kookt in het teken van tapas. Even geen makkelijke maaltijden, maar lekkere kleine gerechtjes. Voor bij de borrel of als tapas-diner. Deze week stond al gepland, toevallig had ik vorige maand ook ons verlate kerstetentje met vrienden. Omdat kerst allang geweest was besloten we er ook meteen een ander thema aan te geven, tapas! Een van mijn vriendinnen maakte hele lekkere gehaktballetjes uit de slowcooker met cola. Dat smaakte naar meer! Daarom ging ik ook met de balletjes aan de slag.

BBQ-Cola gehaktballetjes

BBQ-Cola gehaktballetjes

Ik heb het recept versimpeld, zodat het toegankelijker is. Ik heb minder ingrediënten gebruikt en BBQ-saus toegevoegd. In de slowcooker zijn de balletjes super lekker, maar je kunt ze ook maken in een stoofpan. De gehaktballetjes garen in de cola en in de barbecuesaus, een verrassend lekkere combinatie.

Ben je op zoek naar meer variatie op het gebied van gehaktballetjes? Check deze Indische gehaktballetjes, en deze variant met cranberry en salie.

BBQ-Cola gehaktballetjes

BBQ-Cola gehaktballetjes

Ingrediënten

personen

Voor de saus:

Voor de gehaktballetjes:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bbq-cola gehaktballetjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 uur

Bereiding in slowcooker:

Stap 1
Doe de ui met de BBQ-saus en cola in de slowcooker. Roer dit even door elkaar. Zet de slowcooker op high en laat de saus 1 uur opwarmen.
2
Stap 2
Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Kneed door tot het goed gemengd is, draai hier vervolgens gehaktballetjes van.
3
Stap 3
Doe de gehaktballetjes in de saus en verwarm dit 3 uur op low.

Bereiding in stoofpan:

1
Stap 1
Verwarm olie in de pan en fruit de ui. Doe hierna de BBQ-saus en cola bij de pan. Roer dit even door elkaar. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
2
Stap 2
Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Kneed door tot het goed gemengd is, draai hier vervolgens gehaktballetjes van.
3
Stap 3
Doe de gehaktballetjes bij de en laat ze 30 minuten mee pruttelen.
4
Stap 4
Serveer de gehaktballetjes en de saus warm. Lekker bij de tapas, of met (of op) brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

10 reacties

Renate

Hoi, Het ziet er heerlijk uit! Is dit met rundergehakt of half om half?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik graag rundergehakt, maar half om half kan ook.

Carla

Hoe kun je dit gerecht bereiden wanneer je geen slowcooker hebt ?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Carla, dan maak je het in een stoofpan. Dit staat ook vermeld bij het recept, hier geef ik de bereiding in een slowcooker en een stoofpan.

Willem1

Als je dit met kip maakt, zijn de verhoudingen dan hetzelfde? Helaas hebben we hier in het gezin iemand die geen gehakt lust.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In dat geval zou ik inderdaad voor dezelfde verhoudingen gaan.

Marcia

Voor hoeveel gehaktballetjes is dit recept?

Laat een bericht achter

Angélique

Net gemaakt, niet in de slowcooker maar in de stoofpan. Heerlijk, een blijvertje!

Laat een bericht achter

Jolanda

Ze waren heerlijk. Wij zijn fan. Wat leuk dat je wat meer slowcooker recepten plaatst!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op