Ga naar de inhoud

BBQ RUB – zoete kruidenmix – barbecuekruiden

Zoete BBQ Rub. Gebruik deze BBQ rub voor diverse gerechten. De lekkerste spareribs, gehaktballen, kip etc.

10 minuten Bereidingstijd
Delen op

BBQ RUB – zoete kruidenmix – barbecuekruiden

Vandaag gaan we niet voor een makkelijke maaltijd, maar voor een hele lekkere BBQ Rub. Deze zoete kruidenmix gebruik ik bij menig barbecuerecept. De smaakmaker voor vele gerechten van de barbecue. Al kun je het natuurlijk ook gebruiken voor ovengerechten of gerechten die je in de pan bereidt.

BBQ Rub

BBQ RUB

Een BBQ rub is een mix van verschillende gedroogde kruiden. Deze combinatie van kruiden, de rub, smeer je over rauw vlees voordat je het vlees gaat bereiden. Vaak wordt dit vlees op de barbecue bereid.

Ik ben gek op de BBQ rub die ik hieronder in dit artikel deel. Het is een zoete BBQ rub die ik gebruik bij vel gerechten.

De basis van de BBQ rub is zout met donkerbruine basterdsuiker. Hierbij mengen we paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper. En peper mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het resultaat is een vrij basis BBQ rub, maar wat mij betreft is ie helemaal goed.

Ik gebruik deze kruidenmix onder andere bij gerechten met spareribs, kip van de barbecue en kiprolletjes met spek. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer kanten mee op en verwerken in allerlei (barbecue)gerechten. Ik vind deze mix heel goed passen bij spek en barbecuesaus, dit gebruik ik dan ook vaak samen.

Om de smaken goed te laten werken kun je de rub het beste eerder insmeren met de rub zodat de smaken in het vlees kunnen trekken. Leg het vlees dat je met de rub hebt ingesmeerd afgedekt in de koelkast, bijvoorbeeld 1 tot 2 uur. Als je spareribs gebruikt laat je het vlees 24 uur marineren in de rub.

BBQ Rub

BBQ Rub

 

Ingrediënten

gram
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bbq rub – zoete kruidenmix – barbecuekruiden

Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Meng in een kom het zout met de suiker, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepoeder.
2
Stap 2
Bewaar de BBQ rub in een afgesloten kommetje.

Gebruik deze barbecuerub voor de lekkerste spareribs, gehaktballen, kip etc.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Fetaspread met geroosterde courgette
Viral komkommersalade met zalm
Kip Gyros Wrap
Vissalade met trio van vis

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op