Ga naar de inhoud

Bietenspread voor de lunch

Meer groenten eten? Deze bietenspread gaat je daarbij helpen. Makkelijk, snel en heel erg lekker! Bij de lunch, of om groenten (of crackers) in te dippen.
10 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen (lunchgerecht)
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de voorgekookte bieten met de hazelnoten, het teentje knoflook, de Parmezaanse kaas en de olijfolie in de keukenmachine. Mix tot je de textuur hebt die je prettig vindt.
2
Stap 2
Proef de bietenspread en breng ‘m op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Serveer de bietenspread op een lekker dikke boterham samen met avocado, geitenkaas en tuinkers voor een heerlijke lunch!

Bietenspread voor de lunch

Meer groenten. Dat is mijn voornemen voor 2020. Ik probeer altijd voldoende groenten in mijn recepten te stoppen. Maar vanaf nu moet de lunch daar ook aan geloven. Want je komt een stuk makkelijker aan je dagelijkse hoeveelheid groenten als je ook groente toevoegt aan je lunch. Dus daarom staat vandaag deze bietenspread voor de lunch op het blog! 

bietenspread voor de lunch

Bietenspread voor de lunch

Een van de makkelijkste groenten om toe te voegen, vind ik bieten. Gek genoeg, maar waar. Ik maak graag een kleine salade met bieten, geitenkaas en wat linzen voor de lunch. Of ik maak een kleine quiche met dezelfde ingrediënten. 

Maar tijd dus voor een nieuwe variant! Dat werd deze makkelijke bietenspread. Even wat ingrediënten in de keukenmachine en je bent er al! En combineer je de spread met wat avocado, tuinkers en geitenkaas dan heb je in een handomdraai een heerlijke en groentevolle lunch.

Wat ook lekker is –> gebruik de bietenspread om snackgroenten of crackertjes in te dippen. Lekker tussendoortje!

bietenspread voor de lunch

bietenspread voor de lunch

Bekijk ook andere recepten

3 reacties

E Beernink

Hallo Brenda, Heb je ook ergens de voedingswaarde van deze recepten staan? Groet Edwin en dank tot nu toe voor je heerlijke recepten

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Edwin, hier kan ik je helaas niet bij helpen

Yvonne

Beste Brenda, Kan je de spread bewaren? Zo ja, hoe lang? Met vr. groet, Yvonne

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op