Bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas
Bewaren
Het is jammer als de zomer voorbij is, en de herfst begint. De vakantietijd is over. De dagen worden korter en het wordt kouder buiten.
Maar ik vind de herfst ook altijd een mooie tijd. Binnen maak je het gezellig. Er komen weer leuke series op tv. De november- en decembermaand komen er aan. Maanden vol met feestjes en andere gezellige dingen.
Ćn het begin van de herfst is ontzettend mooi! In geen ander seizoen vind je zoveel mooie kleuren buiten. Oranje, geel, rood, donkerrood een beetje groen Ć©n bruin. Super mooi als je er op let. Hiervoor hoef je niet per se naar het bos. Zelfs in een woonwijk (waar een beperkt aantal bomen geplant zijn) vind je deze mooie kleuren terug!
Bij de herfst hoort ook ander eten dan in de zomer. Minder salades, geen BBQ en ik eet ook bijna geen ijs. In de herfst houdt ik van stamppot, stoofschotels en soep.
En in de herfst zijn er ook pompoenen.
Hier had ik nog niet eerder mee gekookt. Volgens mij heb ik het ook nog nooit gegeten.
Maar deze herfst moest ik er aan geloven.
Ik was benieuwd naar de smaak van pompoen. Daarom heb ik bladerdeeg pompoen taartjes gemaakt, en een pompoensoep. De pompoensoep publiceer ik volgende week op mijn blog. Vandaag eerst de bladerdeeg pompoen taartjes. En wat zijn die lekker zeg!!
Op de halloween-pompoenmarkt in Onderdijk kocht ik een Uchiki-Kuri pompoen. Hier wilde ik soep mee maken. Plus iets anders. Dat zijn bladerdeeg pompoentaartjes geworden.
Dit gerecht is geĆÆnspireerd op de pompoemtaart met feta en walnoten van Nombelina’s blog.
Het is gemakkelijk om te maken Ć©n echt super lekker!
Zelfs J. vond het lekker. En dat terwijl hij niet van pijnboompitten en geitenkaas houdt..
Dat zegt genoeg lijkt me!
Niet alle pompoenen zijn eetbaar. De meeste pompoenen die je langs de weg ziet zijn sierpompoenen. En die zijn niet om te eten. Check van te voren of de pompoen die je wilt bereiden wel eetbaar is. Ik heb het gevraagd, en de Uchiki-Kuri pompoen werd me aangeraden.
De taartjes heb ik gefotografeerd in oranje/herfststijl. Ik wilde deze maand namelijk mee doen aan de”Pumpkin orange photography and styling challange October” van Simone.
De opdracht deze maand was een foto te maken met pompoen Ć©n oranje erin. En aan de foto moest je direct zien dat het een herfst-foto was.
Volgens mij is dat gelukt.
Koop ook een pompoen en maak deze super lekkere pompoentaartjes!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 C.Stap 2
Snijd de pompoen door midden, schraap de zaden en draden eruit met een lepel. Wanneer je de pompoen in plakken snijd is het gemakkelijker om de schil er af te halen. Bij mij ging dit goed met een dunschiller.Stap 3
Snijd de pompoen in blokjes, niet te klein. Hussel de blokjes in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Bak de blokjes pompoen op 200 C ongeveer 35 minuten. Tot de pompoen zacht is, het hoeft niet te kleuren.Stap 5
Stamp 3/4 deel van de pompoenblokjes tot een puree en breng dit op smaak met nootmuskaat, peper en zout.Stap 6
Verdeel de pompoenpuree over het midden van de plakjes bladerdeeg. Laat de randen van het deeg vrij.
Stap 7
Verdeel de blokjes pompoen over de puree. Strooi de rozemarijn erover en verkruimel de geitenkaas.Stap 8
Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei zodat ze mooi bruin worden.Stap 9
Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 200 C.Stap 10
Rooster de pijnboompitjes. Beleg de taartjes 10 minuten voor het einde van de baktijd met de pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 C.Stap 2
Snijd de pompoen door midden, schraap de zaden en draden eruit met een lepel. Wanneer je de pompoen in plakken snijd is het gemakkelijker om de schil er af te halen. Bij mij ging dit goed met een dunschiller.Stap 3
Snijd de pompoen in blokjes, niet te klein. Hussel de blokjes in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Bak de blokjes pompoen op 200 C ongeveer 35 minuten. Tot de pompoen zacht is, het hoeft niet te kleuren.Stap 5
Stamp 3/4 deel van de pompoenblokjes tot een puree en breng dit op smaak met nootmuskaat, peper en zout.Stap 6
Verdeel de pompoenpuree over het midden van de plakjes bladerdeeg. Laat de randen van het deeg vrij.
Stap 7
Verdeel de blokjes pompoen over de puree. Strooi de rozemarijn erover en verkruimel de geitenkaas.Stap 8
Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei zodat ze mooi bruin worden.Stap 9
Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 200 C.Stap 10
Rooster de pijnboompitjes. Beleg de taartjes 10 minuten voor het einde van de baktijd met de pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.