Ga naar de inhoud

Broodtaart met zalm en komkommer

Met deze broodtaart met zalm en komkommer steel je de show! Het ziet er spectaculair uit, maar is gemakkelijk om te maken.

25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Broodtaart met zalm en komkommer

Broodtaart met zalm en komkommerVoor de paasbrunch met familie wilde ik natuurlijk ook iets maken. Ik vond dat het iets met brood moest zijn, en voor de verandering eens zonder ei. Op pinterest ben ik eens een plaatje tegengekomen van een brood-cake met zalm en garnalen. Dit is mijn versie, een broodtaart met zalm en komkommer.

Is het geen plaatje? Met deze broodtaart steel je de show bij een lunch, brunch of high tea.
Het ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk erg gemakkelijk om te maken.

Ohja, het is ook nog eens lekker 😉 Echt een aanrader!

Broodtaart met zalm en komkommer

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodtaart met zalm en komkommer

Voorbereiding: 25 minuten

Voorbereiding

Stap 1
Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm.
2
Stap 2
Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
3
Stap 3
Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
4
Stap 4
Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel.
5
Stap 5
Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood.
6
Stap 6
Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan.
7
Stap 7
Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.

Afwerking

1
Stap 1
Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie.
2
Stap 2
Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel.
3
Stap 3
Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart.
4
Stap 4
Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek

38 reacties

Mariëtte Peeters

Lijkt me erg lekker wil het ook maken voor Pasen. Maar kun je dat al een dag van tevoren maken?

Laat een bericht achter

Annemarie

Waar koop ik brood in de lengte gesneden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bij mij verkopen ze dat bij de supermarkt, bij het voorverpakte brood. Je kunt ook vragen of de bakker het brood op deze manier kan snijden.

Geke

Deze broodtaart is een vast item bij onze paasbrunch. Ze (kinderen en kleinkinderen) vragen of ik weer zo'n lekkere vis taart maakt. Succes verzekerd. En het is zo simpel maar o zo lekker!!

Laat een bericht achter

Coco

Mis een tip: Ik gebruik hiervoor altijd het sandwich brood van Deen. Dit zijn vijf lange lagen witbrood zonder korst, hoef je dus verder weinig aan te doen. Hoeft niet in een cakevorm, maar kan gewoon met aluminium folie in de koelkast

Laat een bericht achter

Wil van der Starre

Beste Brenda, De broodtaart lijkt mij heerlijk, maar zou ik die ook een dag van tevoren kunnen maken en in de koelkast bewaren? En is hij makkelijk te snijden?

Laat een bericht achter

Karin

Dit recept gemaakt voor de paasbrunch met de familie. Zeer geslaagd, fris door komkommer en roomkaas. Blijft zeker in het reportoire.

Laat een bericht achter

Ivy

Hij was lekker en ik ga hem maken voor het paasbuffet. Wel de driedubbele hoeveelheid honingmosterdsaus gemaakt en op alle lagen brood wat gesmeerd.

Laat een bericht achter

Cora

Hoi Brenda dit ziet er heel lekker uit maar weet je ook hoeveel koolhydraten dit zijn.

Laat een bericht achter

Anna

Hoé leuk! Dit is echt typisch Fins. Mijn familie maakt deze altijd op grote feesten, bij een bruiloft of als iemand geslaagd is. Super lekker! De zalm variant is altijd mijn favoriet. Ik ga dit recept echt uitproberen, kijken of het net als die van mijn tantes smaakt! Liefs

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Anna

Corine van Heerikhuize

Heerlijk recept, stond feestelijk op de lunchtafel.

Laat een bericht achter

Malibuurtje

Voor hoeveel personen is dit? Of kijk ik er overheen?

Laat een bericht achter

Linda

Beste brenda, kan ik deze ook een dag van te voren maken?

Laat een bericht achter

Laura

Ik heb hem gemaakt in een mini variant als kleine sandwiches. Lekker hoor! Bedankt voor de tip. Groetjes Laura

Laat een bericht achter

Roswitha

Hoi Brenda Ziet er erg lekker uit maar heb een vraag je gebruikt roomkaas wat is het alternatief want ik lust helemaal geen kaas. Groetjes Roswitha

Laat een bericht achter

Do

sandwichspread Kan ook nog

Brenda Kookt

Je kunt ook een dikke yoghurt of kwark gebruiken. Al kun je roomkaas misschien ook een keer proberen, het smaakt namelijk niet naar kaas.

Kea den Hond

" broodbakkers" ook heerlijk met ham in flinter dun gesneden, augurk klein gesneden, mayonaise.volgende laag met gerapte oude kaas, mosterd mayonaise. Volgende laag zalm zoals u dat doet. Eierrensalde zelf gemaakt. Versieren met wat kaas gemend met kwark en hier en daar een walnoot. Casinobrood korsten afsnijden en brood in lengte in gewenste lagen snijden. Ik doe dat in vieren. Leg de onderste lag op groot stuk zilverfolie, besmeer met gewenste vulling, dan de volgende laag enz enz pak het geheel goed strak in en doe een paar uur of over nacht in de koelkast. Volgende dag uitpakken en plakken van snijden. Heerlijk makkelijk.

Laat een bericht achter

MARIA lUIZA fONTOURA

HI, THIS SANDWICH MUST BE SUPER DELICIUS! i/m sad because i don't really understand your language, where are you from? thanks!! M.LUIZA

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Thanks! I am From Holland, The Netherlands (Amsterdam) :)

Teunie

Ziet er lekker uit ga het morgen maken

Laat een bericht achter

Ellie

dit is echt zooooooo lekker!

Laat een bericht achter

Wil

Hallo Brenda, Wat een leuk idee zo'n broodtaart met zalm! Ik heb er een vraag over: Kun je deze ook een van te voren maken en in de koelkast bewaren? Alvast bedankt

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Wil, Je kunt de taart van te voren maken. Ik zou in dit geval niet meer dan een dag vooruit maken. Anders heb je kant dat de komkommer vochtig wordt.

Wil

Hallo Brenda, De broodtaart lijkt me erg leuk en lekker om te maken. Kun je hem ook de avond ervoor maken?

Laat een bericht achter

ellie louwerens

ziet er heerlijk uit ga het proberen

Laat een bericht achter

BETS

DANK JE WEL VOOR DEZE HEERLIJKE ZALM BROOD IK HAD HET NOG NOOIT GEMAAKT MAAR HET IS MET ALLES MOGELIJK OM ER TUSSEN TE DOEN GROETJES Bets.

Laat een bericht achter

Ina

Dank je wel voor dit ontzettend leuke idee! <3 En het is ook makkelijk om zo'n broodtaart vegetarisch te maken met b.v. gekookt ei en tomaat, geitenkaas, of zelfs pindakaas ipv de zalm!

Laat een bericht achter

astrid

Ha brenda, Echt superlekker, dit is de 2e keer dat ik de broodtaart heb gemaakt. Alleen deze keer heb ik de taart in 1-haps borrelhapje gesneden, het was even een klusje maar het resultaat mocht er zijn. Heerlijk. Groetjes Astrid

Laat een bericht achter

Sydney

nou ik heb de taart gemaakt (met bieslook) en was echt heerlijk! heb zelf ipv roomkaas met honing en mosterd (lust ik beide niet,wat een zeikerd he) roomkaas met knoflook en kruiden erop gesmeerd.paste er perfect bij!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Perfecte combi, het water loopt me in de mond.

Sydney

Ziet er geweldig uit! Maar ik lust geen dille.welke andere groene kruid kan ik er dan het beste voor gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval past bieslook er ook goed bij

Kim

Wat een ontzettend leuk idee! Ga ik zeker ook eens proberen.

Laat een bericht achter

Priscilla

Wat een briljant idee om een sandwich op te bouwen in een cakevorm. Dat ga ik absoluut gebruiken bij de volgende high-thee of familiebijeenkomst. Dankjewel!

Laat een bericht achter

Carolien Brouwer

Hmmmm, wat ziet dat er lekker uit! En mooie foto!

Laat een bericht achter

Brenda

Dank je Caroline, Is ontzettend lekker. Én een leuke manier om het zo te presenteren.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op