Champagne cheesecake met aardbeien
Bewaren
Ten eerste hoop ik dat jullie hele fijne kerstdagen hebben gehad. Waarschijnlijk is het kleiner gevierd dan je gewend bent, maar ik hoop toch dat je hebt kunnen genieten samen met dierbaren om je heen. Vandaag gaan we door naar het volgende feest. Ik deel namelijk een feestelijk toetje: champagne cheesecake met aardbeien!
Als je het jaar feestelijk wilt afsluiten dan moet je echt voor dit toetje gaan. Een no bake cheesecake, of cheesecake in een glaasje, met champagne.
Supermakkelijk om te maken, en zo lekker. Want je proeft dus een vleugje champagne.
Champagne cheesecake met aardbeien
Niet moeilijk maar wel een toetje met groots resultaat. Op de bodem van het champagneglas ligt een zoet koekkruimmengsel van biscuitjes. Hierop spuit ik een roomkaasmengsel waarop ik in champagne gemarineerde aardbeien verdeel. Als finishing touch voeg ik champagne-slagroom toe. Een feestje in een glaasje!
Tip voor een alcoholvrije versie: Laat de champagne in dat geval achterwege, of vervang het door appelsap.
Ingrediënten
Voor de koekjeskruim:
Voor de roomkaasvulling:
Voor de aardbeien:
Voor de champagne-slagroom:
Extra benodigd
- 4 champagneglazen of andere feestelijke glaasjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champagne cheesecake met aardbeien
Stap 1
Doe de aardbeien in een kom en schenk de champagne erover. Let op: houdt 3 eetlepels champagne apart voor de champagne-topping. Laat de aardbeien in de koelkast minimaal 4 uur marineren (24 uur marineren mag ook).Stap 2
Maal de biscuitjes fijn en meng dit met de gesmolten boter, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout. Roer door elkaar en verdeel over de glaasjes.Stap 3
Maak de roomkaasvulling door de roomkaas te mengen met de poedersuiker en vanille. Klop de slagroom op en roer de roomkaas hierdoor.Stap 4
Verdeel het koekkruim over de glaasjes en lepel of spuit hierop het roomkaasmengsel. Laat dit minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.Stap 5
Laat ondertussen de aardbeien uitlekken en snijd ze in plakjes.Stap 6
Klop de slagroom met de poedersuiker en de champagne op.Stap 7
Maak de champagne cheesecake af door de aardbeien over de cheesecakelaag te verdelen. Maar af met een toef van de champagne-slagroom.Voor een alcoholvrije versie vervang je de champagne door appelsap.
Ingrediënten
Voor de koekjeskruim:
Voor de roomkaasvulling:
Voor de aardbeien:
Voor de champagne-slagroom:
Extra benodigd
- 4 champagneglazen of andere feestelijke glaasjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champagne cheesecake met aardbeien
Stap 1
Doe de aardbeien in een kom en schenk de champagne erover. Let op: houdt 3 eetlepels champagne apart voor de champagne-topping. Laat de aardbeien in de koelkast minimaal 4 uur marineren (24 uur marineren mag ook).Stap 2
Maal de biscuitjes fijn en meng dit met de gesmolten boter, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout. Roer door elkaar en verdeel over de glaasjes.Stap 3
Maak de roomkaasvulling door de roomkaas te mengen met de poedersuiker en vanille. Klop de slagroom op en roer de roomkaas hierdoor.Stap 4
Verdeel het koekkruim over de glaasjes en lepel of spuit hierop het roomkaasmengsel. Laat dit minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.Stap 5
Laat ondertussen de aardbeien uitlekken en snijd ze in plakjes.Stap 6
Klop de slagroom met de poedersuiker en de champagne op.Stap 7
Maak de champagne cheesecake af door de aardbeien over de cheesecakelaag te verdelen. Maar af met een toef van de champagne-slagroom.Voor een alcoholvrije versie vervang je de champagne door appelsap.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.