Ga naar de inhoud

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Een stuk lekkere frisse no bake cheesecake, wie wil dat nou niet? Deze Cheesecake van witte chocolade met passievrucht is een topper! Perfect ook bij de paasbrunch.
30 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Cheesecake van witte chocolade met passievrucht

Witte chocolade cheesecake met passievrucht

Een stuk lekkere frisse no bake cheesecake, wie wil dat nou niet? Deze witte chocolade cheesecake met passievruchtĀ is een topper! Perfect ook bij de paasbrunch.Ā 

Cheesecake van witte chocolade met passievrucht

No bake cheesecake recept

Oooohhh deze wil je proeven! Deze cheesecake is een heerlijke combinatie van spritsen met roomkaas, witte chocolade en passievrucht. Need I say more?

Van deze vier heerlijke ingrediƫnten maak je supersimpel heerlijke cheesecakjes. En dat zonder bakken.

Ik koos voor vierkante springvormen waardoor ik er na het opstijven hele leuke vierkante cheesecakejes van kon snijden maar uiteraard kun je ook gewoon een ronde springvorm gebruiken waarvan je punten snijdt.

Welke vorm je ook kiest: deze taart wil je proeven! Lekker bij de koffie of als toetje als afsluiter na de paasbrunch.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de cheesecake van witte chocolade met passievrucht.

Cheesecake van witte chocolade met passievrucht

Cheesecake van witte chocolade met passievrucht

Bij het zien van de foto’s van de cheesecake van witte chocolade met passievrucht loopt het water me al in de mond. Het ziet er zo lekker uit. En daarbij is het ook nog een simpel om te maken.

Tip: maak de cheesecake een avondje van te voren zodat hij ‘s nachts kan opstijven. Ik heb 2 vierkante springvormen van 18×18 gebruikt, je kunt ook 2 ronde vormen van 18 cm gebruiken, of een grotere ronde vorm van 24 cm. (en je kunt dit recept ook eenvoudig halveren als je minder nodig hebt)

Witte chocolade cheesecake maken

Voor de bodem verkruimelen we de spritsen. Dit mengen we met gesmolten boter. Verdeel dit over de springvorm(en). Zet de vorm(en) vervolgens in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de slagroom in een keukenmachine en meng de roomkaas (bijvoorbeeld MonChou) er vervolgens doorheen. Smelt de witte chocolade en mix dit door het roomkaasmengsel. Wil je extra stevige mix? Voeg dan een zakje klopfix toe. 

Verdeel de slagroommix over de vorm(en) en zet de vorm(en) terug in de koelkast. 

Ontdooi in de tussentijd de passievruchtblokjes in een steelpannetje op laag vuur en voeg de gelatineblaadjes toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Verdeel de passievrucht vervolgens over de taart(en) en laat ze hierna nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (een nachtje kan dus ook). Snijd de cheesecake van witte chocolade en passievrucht daarna in vierkanten of in puntjes.Ā 

Garneer de taart voor het serveren met wittechocoladekrullen en eventueel blaadjes munt. 

Cheesecake van witte chocolade met passievrucht

Ingrediƫnten

stukken

Extra benodigd

  • vorm van 24 cm
  • stevige plastic zak
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze witte chocolade cheesecake met passievrucht

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Vet de springvorm(en) in met boter of bakspray. Bekleed eventueel de onderkant van de vorm met bakpapier.
2
Stap 2
Doe de spritsen in een stevige plastic zak en druk ze met een pan of de deegroller in kleine stukjes.
3
Stap 3
Smelt de boter in een steelpannetje en meng hier de koekstukjes en de snuf zout doorheen. Verdeel de koek-botermix vervolgens over de springvorm(en) en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm(en) vervolgens in de koelkast.
4
Stap 4
Klop de slagroom op in de keukenmachine. Meng er vervolgens de roomkaas doorheen.
5
Stap 5
Smelt de witte chocolade au bain mairie in de tussentijd en laat na daarna kort afkoelen.
6
Stap 6
Mix vervolgens de gesmolten witte chocolade door slagroommix. Wil je extra stevige mix? Voeg dan een zakje klopfix toe.
7
Stap 7
Verdeel dan de slagroommix over de vorm(en) en zet de vorm(en) terug in de koelkast.
8
Stap 8
Ontdooi in de tussentijd de passievruchtblokjes in een steelpannetje op laag vuur en voeg de gelatineblaadjes toe volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9
Stap 9
Verdeel de passievrucht vervolgens over de taart(en) en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna in vierkanten of in puntjes.
10
Stap 10
Garneer de taart voor het serveren met wittechocoladekrullen en eventueel blaadjes munt.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cheesecake van witte chocolade met passievrucht
MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Groene salade met kip, mango, ei en kruidige dressing
Gevuld eieren met carpaccio en truffelmayo

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op