Ga naar de inhoud

Chocolade-Advocaat Cake

Eigenlijk is dit officieel een paascake. Maar ik wil hem zo niet noemen omdat hij té lekker is om alleen met Pasen te maken. Dus is het een Chocolade-Advocaat cake die je ook met Pasen mag eten!

30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chocolade-Advocaat Cake

Eigenlijk is dit officieel een paascake. Maar ik wil hem zo niet noemen omdat hij té lekker is om alleen met Pasen te maken. Dus is het een Chocolade-Advocaat cake die je ook met Pasen mag eten!

Ik had verwacht dat de cake door de advocaat deels geel zou kleuren.. maar de basterdsuiker is overheersend (had ik kunnen weten).

Dus deze cake is super lekker met Pasen. Maar ook op een gewone maandagochtend op het werk of in het weekend bij de thee (of koffie)!

Chocolade-advocaat cake, chocolade cake, advocaat recepten

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chocolade-advocaat cake

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Stap 2
Vet het cakeblik in.
3
Stap 3
Zeef de bloem samen met het zelfrijzend bakmeel.
4
Stap 4
Rasp 75 gram chocolade fijn en 50 gram chocolade grof (en hou dit apart).
5
Stap 5
Roer de boter met de basterdsuiker, eieren, zout en vanillesuiker tot een romige massa.
6
Stap 6
Spatel het gezeefde mengsel van bloem en bakmeel er vervolgens luchtig doorheen.
7
Stap 7
Neem 2/3 deel van het beslag apart en roer de fijn geraspte chocolade erdoor. Giet de helft van dit beslag in de ingevette cakevorm.
8
Stap 8
Roer de advocaat door 1/3 deel van het beslag en giet dit vervolgens over het chocoladebeslag in de cakevorm.
9
Stap 9
Dek deze laag weer af met het restant van het chocolade beslag.
10
Stap 10
Bak de cake in 90 minuten gaar op  150°C.
11
Stap 11
Laat de cake kort afkoelen in het bakblik. Haal hem daarna uit het blik zet hem op een rooster.
12
Stap 12
Bestrijk de bovenkant van de cake met honing en strooi de grof geraspte chocolade er overheen.
13
Stap 13

Door de warmte van de cake smelt de chocolade samen met de honing over de bovenkant.

En daar is ie dan: de Chocolade advocaat cake! Eet smakelijk en geniet ervan!

Tip van Rudolph:

Bekleed de ingevette vorm ook met bakpapier, hierdoor gaat de cake straks gemakkelijk uit de vorm.

Bron: Kookjij

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

10 reacties

Tina

Wel een late reactie maar wat voor basterdsuiker gebruik je in deze cake? Wit, licht bruin of donkere basterdsuiker.

Laat een bericht achter

anja hoitinga

waarom staat er bij de meeste recepten niet op welke stand de recepten in de oven moet.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Daar heb je gelijk in Anja. Ik gebruik eigenlijk altijd de heteluchtstand. Ook bij deze cake.

juf Leej

Brenda, Ik heb m gemaakt! Mijn cake ziet er heel anders uit dan de jouwe. Geen idee wat ik anders heb gedaan, maar bij mij zie je de 'kleuren' beter. En het chocolade-gedeelte zie je heel goed de chocolade-spikkels zitten. Waarschijnlijk heb ik de chocolade wat minder fijn geraspt ofzo...Maar hij is errug lekker! Ga zo door! Ik maak heel veel recepten vanaf je site. Groetjes, juf Leej

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor je berichtje, wat leuk om te horen dat je regelmatig een recept van mijn blog kookt :) Wat goed dat jouw cake beter kleurt! Misschien komt het inderdaad doordat jouw chocolade grover geraspt is, die van mij was heel erg fijn.

Jacomina de Graaf

Zo fijn dat ik je recepten heb gevonden, Brenda! Ben nu de 'Chocolade-Advocaatcake' aan het lezen, daarbij 1 vraagje: wanneer voeg je de eieren toe aan het beslag? btw ik heb gisteren scones gemaakt omdat ik toevallig bij Xenos de bakmix 'Granny Rose' zag liggen voor een spotprijsje. Dank voor jouw recept, ook van de lemon en de crème. Ik had er half gare stukjes appel, cocos en pompoenpitten (gemengd) over gedaan (voor het bakken), en na het bakken eigen gemaakte jam (van rode vruchten uit onze tuin) er tussenin, plus wat slagroom bovenop. Veel bakplezier, en groetjes van Jacomina.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De eieren voeg je samen met het suiker bij het beslag. Wat leuk dat de scones gemaakt hebt. Goed idee om er appel, kokos en pompoenpitten aan toe te voegen :-)

geriehoff

Hoi Brenda, Wat een mooie webblog, ziet er professioneel uit! Veel succes en ik zal snel een recept van je uitproberen. Groetjes Gerie

Laat een bericht achter

brendakookt

Dank je Gerie, en leuk!!

Lekker en Simpel

Mmmm dat ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op