Citroencake met frambozen en mascarponevulling
Een lekkere zomercake. Een lichte citroencake met frambozen en mascarponevulling. Simpel om te maken, fris en superlekker!Citroencake met frambozen en mascarponevulling
Bewaren
Yum, we gaan voor een heerlijke frisse zomercake. Een cake wil je proeven, want hij is zo lekker! Zeg je zomercake dan zeg je citroencake. Deze keer geven we een twist aan de citroencake ,we gaan namelijk voor een citroencake met frambozen en mascarponevulling. Simpel om te maken, lekker fris en een feestje voor het oog!
Citroencake met frambozen
De basis van de citroencake met frambozen is een simpele cake. Al voeg ik wel wat bakingsoda en de bloem toe, hierdoor wordt de cake extra zacht en luchtig. Yoghurt, zonnebloemolie, vanille, citroenrasp en verse frambozen (en suiker natuurlijk) zijn de andere ingrediënten die deze cake extra lekker maken.
Maar de verrassing van de citroencake met frambozen is de mascarponevulling. Dat maakt deze cake extra feestelijk. Door de mascarpone mengen we verse frambozen en een beetje poedersuiker. De citroencake snijden we als hij helemaal is afgekoeld over de lengt door zodat ze hem kunnen vullen met een dikke laag van de mascarpone crème.
Vind je het lastig om de cake in zijn geheel door te snijden? Serveer de frambozenmascarpone dan naast de cake als je de cake serveert.
Ik maakte de citroencake met frambozen voor de pm’ers op de kinderopvang van mijn dochters en ik kan je zeggen dat de cake de koelkast niet heeft gehaald. Sterker nog, hij was binnen no time op. Snap ik wel, hij is heerlijk licht van smaak en het extra cadeautje, de framboos-mascarponevulling in het midden, maakt hem onweerstaanbaar.
En hij is ook nog eens simpel te maken. Hij klinkt namelijk heel fancy, maar dat is hij niet. Ik zou zeggen een leuk en lekker receptje om dit weekend te maken, en van te smikkelen.
Zomercake recepten
Een zomercake is licht, fris en vaak ook fruitig. Door het toevoegen van zomerfruit wordt een cake fris en fruitig. En dit geeft een extra zomers en feestelijk tintje.
Heb je na de citroencake met frambozen trek gekregen in een andere frisse zomercake? Dan tip ik je graag deze toppers van de website:
Ingrediënten
Voor de vulling
Extra benodigd
- cakevorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroencake met frambozen en mascarponevulling
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in.Stap 2
Meng in een kom de bloem met de baking soda, de snuf zout en de kristalsuiker door elkaar.Stap 3
Meng in een andere kom met de keukenmachine de yoghurt, zonnebloemolie, eieren, vanille-essence en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel.Stap 4
Meng nu de droge mix met een spatel door de natte mix. Schenk de helft van de mix in de cakevorm en verdeel dan 2/3 van de frambozen eroverheen. Schenk dan de rest van het beslag daaroverheen en verdeel de rest van de frambozen daar weer overheen.Stap 5
Bak de cake 50 – 60 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Laat daarna kort afkoelen en stort de cake daarna op een rek. Laat de cake helemaal afkoelen.Stap 6
Pureer de frambozen met een vork in een bolzeef boven een kommetje. Vang al het vocht op. Gooi de rest weg.Stap 7
Meng het frambozenvocht met de mascarpone en de poedersuiker in een kom.Stap 8
Snijd de cake als deze helemaal is afgekoeld over de lengte doormidden. Verdeel de mascarpone over het onderste deel en leg het bovenste deel erbovenop. Vind je dat lastig? Serveer de frambozenmascarpone dan naast de cake als je de cake serveert.Ingrediënten
Voor de vulling
Extra benodigd
- cakevorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroencake met frambozen en mascarponevulling
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in.Stap 2
Meng in een kom de bloem met de baking soda, de snuf zout en de kristalsuiker door elkaar.Stap 3
Meng in een andere kom met de keukenmachine de yoghurt, zonnebloemolie, eieren, vanille-essence en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel.Stap 4
Meng nu de droge mix met een spatel door de natte mix. Schenk de helft van de mix in de cakevorm en verdeel dan 2/3 van de frambozen eroverheen. Schenk dan de rest van het beslag daaroverheen en verdeel de rest van de frambozen daar weer overheen.Stap 5
Bak de cake 50 – 60 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Laat daarna kort afkoelen en stort de cake daarna op een rek. Laat de cake helemaal afkoelen.Stap 6
Pureer de frambozen met een vork in een bolzeef boven een kommetje. Vang al het vocht op. Gooi de rest weg.Stap 7
Meng het frambozenvocht met de mascarpone en de poedersuiker in een kom.Stap 8
Snijd de cake als deze helemaal is afgekoeld over de lengte doormidden. Verdeel de mascarpone over het onderste deel en leg het bovenste deel erbovenop. Vind je dat lastig? Serveer de frambozenmascarpone dan naast de cake als je de cake serveert.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Monique Van Diessen
Weet niet waar het is mis gegaan maar cake was na een uur binnen in helemaal niet gaar. Net pudding binnen in, echt precies het recept gevolgd. Jammer, we hadden er zin in.