Ga naar de inhoud

Courgettesalade met geroosterde feta

Een lekkere zomersalade met body. Courgettesalade met geroosterde feta en kikkererwten. De perfecte zomermaaltijd.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Courgettesalade met geroosterde feta

Courgettesalade met geroosterde feta

Tijd voor een zomermaaltijd, een lekkere lauwwarme salade. Courgettesalade met geroosterde feta. Dat wordt smullen!

Courgettesalade met geroosterde feta

Wat eten betreft is de zomer echt mijn favoriete seizoen. Waarom? Omdat je dan iedere dag een salade op tafel kunt zetten! Als ik kon kiezen, zou ik namelijk liever koud dan warm eten ’s avonds, maar helaas is niet iedereen in huis het daarmee eens. Onze oplossing? Lauwwarme salades zoals deze!

Courgettesalade met geroosterde feta

Courgettesalade met geroosterde feta

Het leek mij leuk om een anders dan anders salade te maken. Gebakken courgette is in dit geval het hoofdingrediënt. Daarbij roosteren we ook de kikkererwten mee in de oven. Ook ook de feta geven we een extra touch door het krokant te bakken in de pan.

In deze courgettesalade met geroosterde feta combineer je warm geroosterde courgette en kikkererwten met krokant gebakken feta, lichtpittige sjalot en een frisse dressing. Doordat je warme en koude ingrediënten mengt, wordt het een echte lauwwarme salade.

Deze lauwwarme courgettesalade met geroosterde feta is ideaal op warme(re) avonden waarop je wel een echte maaltijd wil eten. Want vooral de kikkererwten zorgen voor een heerlijk verzadigd gevoel. Wil je toch nog iets meer eten? Serveer er dan warm gebakken brood met hummus bij, lekker!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.

Courgettesalade met geroosterde feta

Lauwwarme salade

Lauwwarme salades zijn ideaal in de zomer. Je kunt ze namelijk zowel lauwwarm als koud eten. Van salades als deze maak ik vaak een dubbele portie. De lauwwarme versie eet ik ‘avonds als maaltijd, en de volgende dag eet ik de rest als koude salade als lunch. Win-win!

We tippen je na de courgettesalade met geroosterde feta graag nog een aantal lauwwarme salade recepten die hiervoor geschikt zijn:

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgettesalade met geroosterde feta

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Snijd de courgette in halve maantjes.
3
Stap 3
Meng het paprikapoeder, knoflookpoeder, de oregano en chilipeper met de 2 eetlepels olie, zout en peper. Meng vervolgens op de bakplaat met de kikkererwten en courgette en rooster de groente en kikkererwten vervolgens 15 – 20 minuten in de oven.
4
Stap 4
Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie extra vierge met mengen met het citroensap en de honing. Breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Snijd de feta in blokjes en meng de blokjes vervolgens in een kommetje met de maizena. Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes feta om en om goudbruin. Haal daarna uit de pan en laat op een keukenpapiertje uitlekken.
6
Stap 6
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen.
7
Stap 7
Meng de helft van de dressing voor het serveren met de veldsla en verdeel de sla over een groot bord. Verdeel hier de geroosterde courgette en kikkererwten over en daar weer overheen de rode ui. Verdeel de rest van de dressing eroverheen en leg als laatste de gebakken feta op de salade. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Ivo

Die gebakken feta is lekker, maar wordt nogal een prutje.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op