Ga naar de inhoud

Noedelsalade met pindadressing

Een frisse salade, gebaseerd op een loempia. Deze frisse Thaise noedelsalade. Lekker met een pindadressing.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Noedelsalade met pindadressing

Yeah, het is bijna officieel zomer. En tijd voor salades met een twist. In de lente hebben we de standaard salades gegeten kunnen we nu lekker variëren 😉  Vandaag met een frisse noedelsalade met pindadressing.

Noedelsalade met pindadressing

Noedelsalade met pindadressing

Deze noedelsalade meteen twist is een heerlijke, knapperige en frisse salade met een lichtpittige pindadressing. Je zou het een loempiasalade kunnen noemen want dit alles kun je zo in een loempiavel rollen om je tanden erin te zetten. Maar dat doen we nu dus niet, samen met de pindadressing is het een heerlijke noedelsalade.

De pindadressing is wat deze salade zo super lekker maakt. Voor deze lichtpittige Thaise dressing gebruiken we de lekkerste smaken bij elkaar: uiteraard knoflook maar ook gember, sojasaus, limoen, sambal, kokosmelk en pindakaas.

De noedelsalade is de ideale salade voor op warme zomeravonden waarop je wel gezond, maar niet te zwaar eten op tafel wil zetten. Deze salade zit namelijk boordevol rauwe groenten die een heerlijke frisse touch geven. De lauwwarme en romige pindadressing geeft deze salade een warme touch. Heerlijk!

Ik koos voor komkommer, wortel, rodekool, edamame en taugé voor deze noedelsalade, maar eigenlijk kun je de salade vullen met de groenten die je voorhanden hebt, of jouw favoriete groenten.

Heb je paprika over? Superlekker in deze noedelsalade! Tomaten erbij? Kan prima. En wil je proteïne toevoegen? Ga dan voor gekookt ei of gebakken kipstukjes. Eetze!

Wil je meer receptinspiratie? Op deze pagina staan al onze favoriete salades bij elkaar.

Noedelsalade met pindadressing

Noedelsalade met pindadressing

Ingrediënten

personen

Voor de pindadressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze noedelsalade met pindadressing

Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Start met het maken van de dressing. Rasp de gember en het teentje knoflook. Rasp de limoen en pers het sap eruit. Verwarm olie in een steelpannetje en fruit hierin de gember en knoflook 1-2 minuten aan op zacht vuur. Voeg dan de ketjap, de sojasaus, de rasp en het sap van de limoen, de pindakaas en de sambal toe en roer goed door. Voeg dan de kokosmelk toe. Roer weer goed door en laat op zacht vuur warm en ietsje dikker worden. Koken hoeft niet.

2
Stap 2
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Stap 3

Snijd de komkommer in kwartstukjes, de lente-ui in ringetjes en rasp de wortel. Snijd de rodekool in zo dun mogelijke reepjes. Schenk kort wat kokend water over de taugé en giet af.

4
Stap 4
Meng de noedels in een grote kom met 1/2 van de dressing. Meng er dan de groenten doorheen en eventueel nog extra dressing. Garneer de salade met kleingesneden koriander en pinda’s. Serveer de salade met de rest van de dressing ernaast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Romige kerstbroodjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op