Ga naar de inhoud

Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

Tijd voor een snelle Tex Mex makkelijke maaltijd! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met crispy wortelwrap met rode biet en guacamole. Een supersnelle maaltijd, die bij ons thuis zeer in de smaak viel! Santa Maria Eetclub Yes, ik mocht weer aan de slag voor de Santa Maria Kookclub. Samen met Leonie en
Delen op
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

Tijd voor een snelle Tex Mex makkelijke maaltijd! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met crispy wortelwrap met rode biet en guacamole. Een supersnelle maaltijd, die bij ons thuis zeer in de smaak viel!

Crispy wortelwraps met rode biet en guacamole

Santa Maria Eetclub

Yes, ik mocht weer aan de slag voor de Santa Maria Kookclub. Samen met Leonie en Francesca bereid ik hierbij lekkere gerechten met nieuwe combinaties met de producten van Santa Maria. Zo wordt het nog gemakkelijker om vaker Tex Mex op tafel te zetten!

Na de pulled chicken taco’s en loaded nacho’s met kip en paprikareepjes ga ik deze keer voor een wortelwrap.

Santa Maria Wortel Tortilla Wrap zijn tortilla’s gemaakt van tarwe en groenten, wortel dus in dit geval maar er is ook een variant met rode biet. De tortilla’s bevatten 30% groente en hebben een milde wortelsmaak en natuurlijke oranje kleur. Het is lekker om de wortelwraps zowel warm als koud te serveren.

Via Instagram heb ik jullie gevraagd om input voor dit recept en te stemmen op een aantal keuzes. Wortelwrap/ rode bieten wrap, hartige twist/zoete twist en guacamole dip/ranch dip. Ik had verwacht dat jullie zouden gaan voor een zoete twist, maar het is een combinatie van wortelwrap met hartige twist en guacamole geworden.

Achteraf een hele goede keuze, want het recept met wortelwraps dat ik hier met jullie deel bleek echt een topper te zijn! Simpel om te maken en met veel smaak, kortom een ideale makkelijke maaltijd voor zomerdagen.

Crispy wortelwraps met rode biet en guacamole

Crispy wortelwrap

Een crispy wortelwrap met rode biet en guacamole dus. Na 2x kip te hebben gebruikt ga ik deze keer voor een vegetarisch gerecht.

In plaats van kipblokjes heb ik stukken rode biet en wortel op smaak gebracht met Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix. Dit rooster je 15 minuten in de oven op 225 graden en dan heb je superlekkere krokante blokjes wortel en rode biet. Wat mij betreft is dat de ontdekking van dit recept, we gaan dit zeker vaker doen.

Naast het roosteren van de wortel en rode biet hoeven we weinig te doen voor deze lekkere wortelwraps. 2 avocado’s pureer je en meng je met Santa Maria Dip Mix Guacamole voor een snelle en smaakvolle guacamole.

De wortelwrap kun je opwarmen, maar dit hoeft niet. Ook koud zijn ze lekker. Beleg een wortelwrap met een hand veldsla, hierop verdeel je de crispy geroosterde wortel en rode biet. Hierover verdeel je guacamole en verkruimelde geitenkaas (of feta). En dan is het een kwestie van oprollen en genieten maar!

Zo zie je maar het is super simpel om deze crispy wortelwraps met rode biet en guacamole te maken. Dat maakt het een ideale makkelijke zomer maaltijd.

Ga jij ook aan de slag met deze heerlijke wortelwraps? Dat vind ik superleuk om te zien! Tag mij (@BrendaKookt) en Santa Maria (@SantaMariaNL) op social media zodat we met je mee kunnen kijken.

Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

Bereidingstijd 15 minuten + 15 minuten oventijd
Voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 500 gram winterwortel
  • 500 gram voorgekookte rode biet, in grove stukken
  • 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
  • 2 avocado’s  
  • 2 zakjes Santa Maria Dip Mix Guacamole
  • 2 pakjes Santa Maria Wortel Tortilla Wrap Medium 
  • 85 gram veldsla
  • 80 gram zacht geitenkaas of feta, verkruimeld
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Schil de wortel en snijd in grove stukken. Kook de wortel 8 minuten voor. 

Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Verdeel de stukken rode biet en voorgekookte stukken wortel beide in een aparte kom. Besprenkel met olie en verdeel hierover Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix. Roer door elkaar zodat de groenten goed bedekt zijn met de kruidenmix. Verdeel de stukjes wortel en rode biet over de bakplaat. Rooster in 15 minuten krokant en goudbruin. 

Verwijder de pit van de avocado en verwijder de schil. Pureer de avocado’s en meng met de kruidenmix. 

Verwarm eventueel de Santa Maria Wortel Tortilla Wrap Medium volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Verdeel een handje veldsla over de wraps. Beleg dit met de geroosterde wortel en rode biet. Verdeel hierover een lepel van de guacamole en maak af met verkruimelde geitenkaas of feta. 

Vouw de wraps dicht en serveer ze hierna direct.


Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Reese’s chococups met pindakaas
Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op