Ga naar de inhoud

Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Een heerlijk gevuld brunchbrood. Eenvoudig om te maken, en zo lekker! Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas.
20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Yum! In dit heerlijke recept voor de paasbrunch combineer ik een aantal van mijn favorieten. Croissant met ei, spek en kaas. Dat wordt smullen, want daar maak ik deze croissantkrans met roerei, spinazie en kaas mee! En geloof me, dit wil je op tafel zetten met Pasen.

Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Dit jaar mag ik in samenwerking met Beemster kaas een aantal heerlijke recepten ontwikkelen. De aftrap is dit heerlijke paasrecept.

Een samenwerking die mij op het lijf geschreven is. Ik ben namelijk gek op kaas, én al jaren fan van Beemster kaas. Het feit dat ik om de hoek woon van de Beemster-polder heeft daar vast mee te maken, de kaas is dan ook mijn favoriete streekproduct.

Gevuld brood

Als er één moment is waarop kaas wat mij betreft niet mag ontbreken dan is het wel bij de paasbrunch. Of bij het ontbijt en de lunch in het algemeen. Alles is lekkerder met een plakje kaas erbij.

In dit geval ga ik voor een heerlijk gevuld brood met roerei, spinazie, Beemster Jong Belegen en gebakken ontbijtspek. Een feestje om te maken, op tafel te zetten en om van te smullen!

Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar deze croissantkrans met roerei, spinazie en kaas is juist eenvoudig om te maken. In een paar stappen zet je dit gevulde paasbrood op tafel.

Ter voorbereiding bakken we spinazie in een pan met olie, in een andere pan bereiden we de roerei. Hier mengen we de gebakken spinazie en geraspte Beemster Jong Belegen doorheen. Samen met een deel van het gebakken ontbijtspek.

We snijden het croissantdeeg los over de kartelrandjes, zodat je driehoekjes krijgt. Deze driehoekjes leggen we in een cirkel met de lange rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten en er een cirkel ontstaat.

Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek met hierover heen het roerei-spinaziemengsel. De punten van het deeg vouwen we hier overheen. Hiermee bedekken we een deel van het mengsel, maar zie je ook nog goed de vulling van de croissantkrans. Over het deeg verdelen we nog wat extra geraspte Beemster Jong Belegen voor een mooi goudbruin en krokant korstje.

De gevulde croissantkrans bakken we in 15-20 goudbruin en gaar.

Tip: ga je liever voor een vegetarische versie? Voeg dan in plaats van het spek gebakken champignons toe.

Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Beemster Kaas.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2

Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de spinazie.

3
Stap 3
Bak in een andere droge koekenpan de spek krokant. Halveer 3 plakken gebakken spek. Snijd de andere stukken spek in grove stukken.
4
Stap 4
Roer de eieren in een kommetje los en meng dit met de melk, zout en peper. Verwarm olie in een schone koekenpan op het vuur. Verdeel het eimengsel in de pan. Verwarm de pan op laag-vuur en roer het mengsel met een spatel door zodat het ei niet te veel stolt.
5
Stap 5

Als het mengsel mooi dik is geworden van structuur, en op een soort dikke vla lijkt is de roerei klaar. Roer de spinazie door het eimengsel samen met 100 gram van de geraspte Beemster Jong belegen en de grove stukken spek.

6
Stap 6
Haal het deeg uit het blikje en snijd de driehoeken los. Leg de lappen deeg op het bakpapier in een cirkel met de lange rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten en een cirkel ontstaat.
7
Stap 7
Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek, verdeel hierover het roerei-spinaziemengsel.
8
Stap 8
Vouw de punten van de driehoeken naar binnen, en druk ze onder het deeg vast. Besprenkel de croissantkrans met overige geraspte Beemster Jong Belegen.
9
Stap 9

Bak de croissantkrans 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.

10
Stap 10

Haal de gebakken croissantkrans voorzichtig los van het bakpapier en serveer het op een groot bord.

ga je liever voor een vegetarische versie? Voeg dan in plaats van spek gebakken champignons toe.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
3x Bavettespiesjes
Snelle lunchsalade met pesto en kip
Ham-kaasbroodjes
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op