Ga naar de inhoud

Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Heerlijke zelfgemaakte falafel. Maar geen gewone, we gaan voor doperwtenfalafel. Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui om precies te zijn.
35 minuten Bereidingstijd
Delen op
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Yum, we gaan voor een homemade snackmaaltijd. Een heerlijke pita met falafel. En geen gewone falafel, maar falafel met een twist! Ik geef je namelijk het recept voor falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui. Ik zou zeggen gooi de boodschappen in je winkelmandje en duik de keuken in, want dit is zo lekker!

Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Falafel van doperwten met fetaroom

Falafel staat hier veel te weinig op tafel vind ik. En dat terwijl ze zo lekker zijn en je ze heel veelzijdig in kunt zetten. En zelf maken is ook heel erg eenvoudig. En het fijne daarbij is dat je naast de basis van kikkererwten extra ingrediënten aan de falafel kunt toevoegen. Daarom dus vandaag een snelle homemade variant van falafel met doperwten hier op de site. Ik vind het een ideale manier om extra groenten te eten en stop daarom graag wat extra groenten in de falafel.

Kikkererwten en doperwten zijn dus de basis van de zelfgemaakte falafel van doperwt. Dit breng ik op smaak met tahin, knoflook en citroensap. Ei en bloem zorgen ervoor dat we er een mooi samenhangend burgertje van kunnen kneden. En dat na bij het bakken ook mooi bij elkaar blijft.

De falafel van doperwten serveer ik op een pita en combineer ik met zoetzure ui en een room met feta. Koriander en Sriracha maken de pita van falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui af. Heerlijk!

Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Falafel recepten

Een gezonde snackmaaltijd. Dat is voor mij falafel. Want het voelt als snacken, maar dat is het niet. Falafel eet ik meestal automatisch gecombineerd met (couscous)salade of gegrilde groenten bijvoorbeeld.

Falafel eet ik graag in een couscoussalade, pitabroodje of wrap. Het fijne aan falafel is ook dat je er lekker mee kunt variëren. Falafel maak je van kikkererwten, maar hier kun je heel gemakkelijk andere smaakmakers aan toevoegen. Zo is falafel toch iedere keer weer anders. Ik tip je daarom graag deze recepten met falafel:

Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Ingrediënten

broodjes

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen. Meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn, de suiker en een snuf zout. Meng door elkaar en laat staan.
2
Stap 2
Kook de kikkererwten samen met de doperwten 10 minuten voor zodat ze lekker zacht zijn. Giet daarna af en doe in de keukenmachine. Voeg ook de tahin, de knoflook, het citroensap, het ei, de bloem en flink wat peper en zout toe. Meng tot een zacht mengsel. Het blijf wat nattig, dat hoort.
3
Stap 3
Verhit een flink wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep dan steeds met een eetlepel een deel van het mengsel in de pan en druk zachtjes een beetje plat. Bak 2 -3 minuten per kant en haal daarna uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Doe dit tot je al het mengsel hebt opgebruikt.
4
Stap 4
Meng in de tussen de feta met de crème fraîche of kookroom in een kommetje. Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Snijd de pita’s open en besmeer ze met wat fetaroom. Verdeel dan de falafel over de pita’s en doe hetzelfde met de rode ui. Garneer met koriander en sriracha.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op