Flammkuchen met aardbei en burrata
Bewaren
Als dit geen zomermaaltijd is…? Een heerlijke zomerse flammkuchen met aardbei en burrata. Met tomaatjes, roomkaas, pompoenpitten (die zijn iets minder zomers) en basilicum. Deze flammkuchen is écht smullen!
Lekker als avondmaaltijd, maar ook als onderdeel van de lunch of borrelhapje.
Oh wat hou ik qua ingrediënten van de zomer! De temperatuur kan me in de zomer echt gestolen worden – ik houd niet van extreme warmte – maar de heerlijke fruit- en groentesoorten in de zomer vind ik echt zó fijn. Dat heb ik proberen te laten zien in deze kleurrijke, zomerse flammkuchen met aardbei en burrata
Flammkuchen met aardbei en burrata
Het leek me leuk om echte zomerse variant op de flammkuchen te maken. Ik ben gegaan voor een mix van gekleurde tomaatjes met aardbeien. En daarbij heb ik romige burrata en roomkaas toegevoegd. Dit alles wordt geserveerd op een lichtknapperige bodem van flammkuchendeeg.
Het is eenvoudig om de flammkuchen met aardbei en burrata te maken. Het bladerdeeg besmeer ik met roomkaas. Hier overheen verdeel ik de tomaatjes en olijfolie met balsamicoazijn. Dit bak ik in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Na het bakken maken we de zomerse flammkuchen af door de aardbeien erover te verdelen samen met de pompoenpitten, basilicum en burrata.
En ook heel fijn: je kunt deze flammkuchen zowel warm als koud eten en dus ook van tevoren maken en meenemen naar een picknick. Zo lekker!
Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept van de flammkunchen met aardbei en burrata.
Ga je liever voor een meer traditionele of meer ‘winterse’ flammkuchen? Dan tippen we je graag deze toppers die je ook hier op de website vindt:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze flammkuchen met aardbei en burrata
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Rol het flammkuchendeeg inclusief bakpapier uit over de bakplaat. Vouw 1 cm van de randjes naar binnen om zodat een randje ontstaat.Stap 3
Breng de roomkaas op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.Stap 4
Verdeel de roomkaas over het deeg en verdeel de cherrytomaatjes inclusief marinade daaroverheen.Stap 5
Bak de flammkuchen 15 – 20 minuten in de oven totdat hij goudbruin en gaar is.Stap 6
Halveer in de tussentijd de aardbeien.Stap 7
Verdeel de aardbeien voor het serveren over de flammkuchen. Garneer de flammkuchen als laatste met de pompoenpitten en verse basilicum en verdeel een in kwarten gesneden bol burrata over de flammkuchen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze flammkuchen met aardbei en burrata
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Rol het flammkuchendeeg inclusief bakpapier uit over de bakplaat. Vouw 1 cm van de randjes naar binnen om zodat een randje ontstaat.Stap 3
Breng de roomkaas op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.Stap 4
Verdeel de roomkaas over het deeg en verdeel de cherrytomaatjes inclusief marinade daaroverheen.Stap 5
Bak de flammkuchen 15 – 20 minuten in de oven totdat hij goudbruin en gaar is.Stap 6
Halveer in de tussentijd de aardbeien.Stap 7
Verdeel de aardbeien voor het serveren over de flammkuchen. Garneer de flammkuchen als laatste met de pompoenpitten en verse basilicum en verdeel een in kwarten gesneden bol burrata over de flammkuchen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.