Ga naar de inhoud

Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Heerlijk borrelhapje. Fris, zoet, knapperig en romig. Genieten! Van deze flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas. Met pijnboompitjes, rucola en vijgendip.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Flammkuchen met prosciutto

Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Oh jongens, deze is zo lekker! Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas. Een fris, zoet, knapperig en romig hapje. Genieten! Met pijnboompitjes, rucola en vijgendip. Lekker als avondmaaltijd of borrelhapje.

Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Borrelsnack als avondeten

Snacken als avondeten. Ik ben er gek op! En dat is niet alleen een patatje of pizza. Maar ook warme snacks die het goed doen als borrelsnack. Zoals een nachoschotel uit de oven, plaattaart en flammkuchen bijvoorbeeld.

Flammkuchen is ook wel een tarte flambée. Een gerecht afkomstig uit de Elzas, de Palts en Baden. Afhankelijk van het gebied is de naam van dit gerecht flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée. Ik noem het dus een flammkuchen.

De tarte flambée heeft een bodem van dun brooddeeg die tradiotnioeel met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Maar daarmee kunt je natuurlijk ook lekker variëren. Deze keer ga ik voor een flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas. Een hele lekkere combinatie!

Flammkuchen met prosciutto

Flammkuchen bodem

Het is super simpel om een flammkuchen te maken. Het begint met de basis, het flinterdunne brooddeeg. In de supermarkt is tegenwoordig vers flammkuchendeeg op rol verkrijgbaar in het koelvak. Dit heb ik in dit recept ook gebruikt. Maar je kunt ook zelf het deeg bereiden, check dan dit recept. En wat ik ook eerder heb gedaan is een tortilla wrap gebruiken als bodem voor een flammkuchen.

Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Als basis voor de flammkuchen met prosciutto gebruik ik in dit geval dus een rol flammkuchen deeg. Dit rol je uit en kun je eventueel nog wat dunner uitrollen.

Hierna beleg je het met crème fraiche en rode uienringen. De flammkuchen bak je in de oven goudbruin en krokant.

Als de flammkuchen uit de oven komt maak ik het af met extra ingrediënten. In dit geval is dat een pluk rucola met en verkruimelde verse geitenkaas met stukjes prosciutto. Partjes verse vijgen passen hier ook ontzetten goed bij. Ik maak de flammkuchen met proscuitto af met een beetje vijgendip of honing en geroosterde pijnboompitjes.

Het resultaat is mega lekker. Een krokante bodem, met romig laag je en heerlijk belegd met licht-zoete topping. Flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas.

Tip: in dit geval bereid ik de flammkuchen in de oven, maar het is ook erg lekker (en super makkelijk) om de flammkuchen op de barbecue te bakken.

Ingrediënten

stukken
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rol het flammkuchen deeg uit. En leg het op de bakplaat.
3
Stap 3
Bestrijk het deeg met crème fraîche en beleg met de rode ui ringen.
4
Stap 4
Bak de flammkuchen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
6
Stap 6
Bestrooi de flammkuchen met een pluk rucola. Verkruimel de verse geitenkaas en verdeel dit over de flammkuchen, samen met stukjes prosciutto. Druppel de vijgendip (of honing) erover en verdeel hierna partjes vijgen en de geroosterde pijnboompitjes over de flammkuchen. Top af met nog een beetje rucola.
7
Stap 7
Snijd de flammkuchen met geitenkaas en vijgen in stukken en serveer hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan
Spitskoolstamppotje met slavink
Sinterklaasstengels met amandelspijs en mascarponedip

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op