Ga naar de inhoud

Frietje stoofvlees (uit de slowcooker)

Recept voor het lekkerste patatje stoofvlees. Heerlijk kruidig stoofvlees met patat. Yum!

20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op
het lekkerste frietje stoofvlees maken

Frietje stoofvlees (uit de slowcooker)

Zo lekker, een frietje stoofvlees. Met zelfgemaakt stoofvlees dat lang heeft geprutteld in de stoofpan of slowcooker. Zo’n perfect maaltje voor in het weekend, om jezelf mee te verwennen. Yum!

Als ik de foto’s zie krijg ik meteen weer trek. Want dit frietje stoofvlees recept was echt super lekker. Een dikke vette tip om uit te proberen.

Lekkerste stoofvlees met friet

Frietjes zijn lekker. Maar persoonlijk vind ik wat ik er bij ga eten net zo lekker en belangrijk. Ik kan daar namelijk echt van genieten.

Hier bij mij in het noorden van het land worden frietjes niet vaak geserveerd met stoofvlees. En dat is jammer. Want goed bereid stoofvlees is zo lekker bij een krokant frietje.

Tip: serveer het stoofvlees niet op de frietjes. Dan wordt het klef en is het lekkere krokante er af! Serveer het dus naast de frietjes. Yum!

Friet met stoofvlees recept uit de slowcooker

Frietje stoofvlees

Ik serveer mijn frietje stoofvlees het liefst met zelfgemaakte friet. Het is helemaal niet ingewikkeld om zelf friet te maken. Je moet alleen even weten hoe het moet. Dat leer ik je in dit recept voor zelfgemaakte friet.

Omdat dat niet altijd haalbaar is eet ik ook regelmatig verse friet. Uit het koelvak van de supermarkt in plaats van de diepvries. 

De Robuust gesneden friet van CêlaVíta komt dicht in de buurt van zelfgemaakte frieten en hebben een lekkere stevige bite. Hierdoor worden de frieten lekker krokant.

Friet stoofvlees

Zonder een lekker stoofvlees recept maak je natuurlijk nooit de lekkerste friet stoofvlees. Bij deze geef ik je het recept van heerlijk stoofvlees, zonder lastige ingrediënten. Wel zo lekker!

Voor dit stoofvlees recept gebruik ik donker bier, appelstroop, mosterd en kruiden. Daardoor is het stoofvlees goed op smaak. Zo lekker!

Stoofvlees zonder alcohol

Wil je het stoofvlees maken zonder alcohol? Je kunt het bier ook weglaten. Let op, deze geeft veel smaak en maakt het vlees extra mals. Zorg er dus voor dat je het vlees wat langer laat sudderen. En voeg een lekkere bouillon toe, zoals een zelfgemaakte runderbouillon. Dat geeft het vlees meer smaak.

Stoofvlees met friet maken

Om het frietje stoofvlees te maken heb je een stoofpan of slowcooker nodig. Ik leg je uit hoe je dit recept met allebei de pannen kan maken. Ik start met de klassieke stoofpan, die je op het vuur laat pruttelen.

Eerst snijd je de ui in halve ringen. Bak deze in een stoofpan met gesmolten boter. Dan voeg je geperste knoflook toe en bak je dit kort mee.

Dan komt het rundvlees erbij. Dit kruid je met peper, zout en een lepeltje mosterd. Bak het vlees rondom bruin. Voeg dan bier toe en schraap de aanbaksels los terwijl het bier aan de kook komt.

Zet het vuur laag en voeg laurier, kruidnagel, tijm, azijn en appelstroop toe. Laat het vlees met de deksel op de pan zo’n 3 à 4 uur sudderen tot het zacht is. Verwijder als laatste stap de kruiden voor het serveren en serveer het stoofvlees met verse afgebakken frietjes.

het lekkerste frietje stoofvlees maken

Frietje stoofvlees uit de slowcooker

Nog makkelijker? Frietje stoofvlees slowcooker-style. In plaats van een stoofpan gebruik je dus de slowcooker.

Om ervoor te zorgen dat het vlees goed zacht wordt raad ik je aan om het eerst even aan te bakken in een pan, samen met de ui.

Doe alles vervolgens in de slowcooker. Voeg de geperste knoflook, mosterd, bier, laurierblad, kruidnagel, takje tijm, azijn en appelstroop toe. Roer dit goed door.

Zet de slowcooker op de middelhoge stand en laat het vlees 6 tot 8 uur zachtjes garen. Verwijder voor het serveren de kruiden en serveer het stoofvlees met knapperige verse friet. Zo lekker en nog makkelijker!

Stoofvlees bewaren

Een grote pan gemaakt? Dan kan je stoofvlees ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Dek het dan goed af in een luchtdichte bak.

Als je het langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. In de vriezer blijft stoofvlees ongeveer 3 maanden goed.

Zorg ervoor dat het vlees volledig is afgekoeld voordat je het invriest. Bij het opwarmen kun je het beste de stoofpot langzaam verwarmen op laag vuur. Zo blijft het vlees lekker mals. Bak er nog wat frietjes bij, et voila! Eet smakelijk.

Wanneer verwen jij jezelf met een lekker frietje stoofvlees?

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frietje stoofvlees (uit de slowcooker)

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1

Snijd de ui in halve ringen. Verwarm een stoofpan op het vuur en laat hierin een klont boter smelten. Bak de ui even aan. Pers de knoflook en voeg dit bij de ui, bak dit even kort mee.

2
Stap 2

Voeg het vlees hierbij, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe. Roer door en bak het vlees even aan alle kanten aan.

3
Stap 3

Voeg het bier toe en schraap de aanbaksels los in de pan, breng het bier aan de kook en draai het vuur hierna zacht.

4
Stap 4

Voeg het laurierblad, kruidnagel en takje tijm samen met de azijn en appelstroop toe. Laat dit meestoven met de deksel op de pan, na ongeveer 3 a 4 uur is het vlees mooi zacht. Roer het stoofvlees regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.

5
Stap 5

Bereid de verse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan in de frituurpan, oven of airfryer.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op