Ga naar de inhoud

Frisse salade met appel, kip en geitenkaas

Delen op

Frisse salade met appel, kip en geitenkaas

 /></div>
<div style= /></div>
<div style= 1

Frisse salade met appel en geitenkaas

Gesponsord artikel

Vandaag gaan we voor een lekkere frisse salade. Van dit soort recepten kunnen we er niet genoeg hebben deze zomer. Deze keer deel ik een salade met appel, kip en geitenkaas. Een heerlijke frisse combinatie.

Ik ben gek op geitenkaas, maar toch bestel ik het in een lunchroom of restaurant niet zo vaak. Ik houd namelijk van romige geitenkaas, maar niet van de iets sterkere variant die vaak in de zaken wordt geserveerd. Daarom vond ik het helemaal niet erg dat Maaslander mij gevraagd heeft om weer met de plakken Maaslander geitenkaas 50+ Jong Belegen aan de slag te gaan.

De plakken geitenkaas zijn extra zacht en romig van smaak. Hierdoor is het toegankelijk en goed te combineren in verschillende gerechten, en dus niet alleen op brood. De vorige keer maakte ik de tostada met spinazie (klik voor het recept), nog steeds een van mijn favorieten. Deze keer ga ik voor een salade, een frisse salade met appel. Ideaal in de zomermaanden.

De salade is extra lekker door de verschillende structuren. De frisse appel, knapperige croutons, kip en romige geitenkaas zijn een heerlijke combi.
Staat deze salade ook bij jou op tafel deze zomer?

Salade met geitenkaas en kip

Frisse salade met appel, kip en geitenkaas

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 100 gram slamelange
  • 3 plakken Maaslander geitenkaas 50+ Jong Belegen
  • 1 frisse groene appel
  • halve kipfilet
  • 2 stukjes oud stokbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klein beetje verse citroensap
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Scheur het stokbrood in stukjes en meng dit met de olijfolie. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven tot de stukjes brood (croutons) mooi krokant zijn.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Breng de kipfilet op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder en bak het om en om aan.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in halve maantjes. Scheur of snijd de geitenkaas in stukjes. Snijd de kip in blokjes. Meng de extra vergine olijfolie met citroensap, peper en zout en meng dit door de slamelange. Verdeel hierna de croutons, stukjes appel, kip en geitenkaas over de salade.

Tip: wil je de salade even op tafel zetten zonder dat de appel verkleurt? Besprenkel de stukjes appel dan voor het mengen door de salade met citroensap.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

2 reacties

willy

zo lekker weer Brenda zopas gemaakt en zo makkelijk!! en overheerlijk wat je zegt die structuren maken het voortreffelijk thanks weer tot smuls groet Willy

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je zo snel al aan de slag bent gegaan met de salade Willy, goed om te horen dat hij weer in de smaak viel :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op