Ga naar de inhoud

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Heerlijke geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas. Met een krokant korstje van panko met kaas. Dat is smullen!
15 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Krokante aardappeltjes uit de oven, maar dan met bloemkool en kaas. Een lekker bijgerecht of hoofdgerecht. Net waar je trek in hebt. Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas dus.

Met extra smaakmakers als citroen, tijm en ook panko. Voor de extra crunch.

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Ik zit momenteel in een ‘geroosterde bloemkool fase’. Ik ben gek op gekookte bloemkool (met een vader als bloemkoolteler heb ik dit dan ook mijn hele leven lang wekelijks gegeten), maar geroosterde bloemkool is wat mij betreft next level. Het heeft meer smaak, en je kunt het met andere gerechten en smaken combineren.

Variatie recepten

Eerder ging ik al met meerdere variaties op geroosterde bloemkool aan de slag. Al moet ik bekennen dat de krokant geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas van dit recept boven aan mijn lijstje met favoriete recepten staat. Bloemkool en kaas is nou eenmaal een hele lekkere combi, zeker als je er voor extra crunch panko aantoevoegt. En gebakken aardappeltjes zijn altijd lekker, ook hierbij.

Maar als je dit recept geprobeerd hebt dan geef ik je graag nog een paar tips voor andere recepten met geroosterde bloemkool. Verwerk in een salade, een broodje shoarma of in een traybake. De geroosterde bloemkool geeft deze gerechten extra smaak:

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes

Oké, door naar het recept waar het in dit artikel om draait. Geroosterde bloemkool met aardappeltjes. En tijm, citroen en panko. Een lekkere maaltijd of bijgerecht. Wat mij betreft ook heel lekker met een lik mayo erbij. Zeg maar een versie op krokante aardappeltjes uit de oven 2.0. Met allemaal heerlijke extra’s erbij.

En weet je wat ook mega fijn is, het bereiden van dit gerecht is super easy. Het enige wat je doet is het verdelen van ingrediënten over de bakplaat. Je schuift het in de oven en 30 tot 40 minuten later kan het grote genieten beginnen.

Bloemkoolroosjes en krieltjes in de schil besprenkel je met olijfolie en breng je op smaak met zout, peper en tijm. Dit meng je door elkaar en verdeel je over de bakplaat. Besprenkel met citroen en bestrooi met geraspte Parmezaan en panko. Schuif het in de oven en klaar is kees.

Eventueel kun je de bloemkoolroosjes en aardappeltjes op de bakplaat tussentijds even omscheppen, voor gelijke garing.

Serveer de de geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas eventueel met mayonaise. Lekker als hoofdgerecht of bijgerecht naast andere gerechten of een stukje vlees of vis.

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de bloemkoolroosjes en aardappeltjes over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper. Voeg de tijm toe en meng alles door elkaar.
3
Stap 3
Verdeel de aardappeltjes en bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel met sap van ¼ citroen. Bestrooi hierna met geraspte Parmezaan en panko.
4
Stap 4
Rooster de bloemkool en aardappeltjes 30- 40 minuten in de oven. Schep eventueel tussentijds om.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op