Ga naar de inhoud

Traybake van bloemkool met wortel en worstjes

Een supermakkelijke maaltijd, die ook nog eens superlekker is! Traybake van bloemkool en wortel met worstjes.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Traybake van bloemkool met wortel

Traybake van bloemkool met wortel en worstjes

We maken er weer een makkelijke maandag van hoor! Met een super makkelijke maaltijd. Deze traybake van bloemkool met wortel en worstjes is gemakkelijk om te maken, en super lekker!

Met geroosterde bloemkool en wortel, gekruid met oregano en paprikapoeder. Geroosterde krieltjes, rode ui en gebakken worstjes. Afgetopt met verkruimelde feta en verse peterselie.

Traybake van bloemkool met wortel

Traybake maken

Een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Zo kun je een traybake goed omschrijven, zo ook deze traybake van bloemkool met wortel en worstjes. In feite hoef je zelf niet te koken. Je hoeft alleen te snijden, wat dingen op een bakplaat te verdelen en that’s it. De oven doet het werk. Ideaal na een drukke werkdag of als je eigenlijk geen tijd of zin hebt om te koken.

Ik vind het fijn om als basis van een traybake aardappelen of krieltjes te gebruiken. Geroosterd uit de oven zijn die namelijk superlekker. En door het gebruik van verschillende kruiden kun je er toch iedere keer weer wat anders van maken. De krieltjes kun je halveren of zelfs in kwarten snijden als ze aan de grote kant zijn. Ik schil de krieltjes niet, maar als je dat lekkerder vindt kan dat wel. Je kunt in dat geval ook grote vastkokende aardappelen gebruiken en deze in stukken snijden.

Door bij de traybake met aardappelen te variëren met groenten, kruiden en vlees of vis zet je iedere keer weer een andere maaltijd op tafel. Deze traybake van bloemkool met wortel en krieltjes is een topper. Met een lekkere bite, goede smaken en fijne structuur.

Traybake van bloemkool met wortel

Traybake van bloemkool met wortel en worstjes

…en krieltjes en feta.

Deze keer combineer ik de aardappelen of krieltjes in een traybake van bloemkool met wortel.

De bloemkool breng je op smaak met paprikapoeder en oregano. Daarbij gaan de wortelen en krieltjes op de bakplaat. Ook verdelen we er ringen rode ui en worstjes bij. In dit geval heb ik gekozen voor rundersaucijzen, maar je kunt ook voor een ander worstje gaan.

De ingrediënten van de traybake besprenkel je ten slotte met olijfolie en breng je op smaak met zout en peper. En dan schuif je de traybake van bloemkool met wortel en worstjes zo de oven in. De oven doet het werk, en voor jou is het een kwestie van even wachten. Tussentijds kun je de traybake wel nog even omscheppen.

Als de traybake van bloemkool met wortel en worstjes uit de oven komt bestrooi je het met fijngehakte peterselie en verkruimelde feta. Hierna serveer je hem direct.

Traybake van bloemkool met wortel

Traybake recepten

Wil je na deze traybake van bloemkool met wortel en worstjes, en krieltjes en feta vaker aan de slag met zo’n makkelijke ovenmaaltijd van de bakplaat? Dan tip ik je graag ook deze traybake recepten:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze traybake van bloemkool met wortel en worstjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Meng de bloemkoolroosjes met paprikapoeder en oregano. Verdeel de bloemkoolroosjes samen met de wortel, krieltjes en rode ui over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng om smaak met zout en peper. Verdeel de worstjes ook over de bakplaat.
3
Stap 3
Verwarm 25-30 minuten in de oven. Roer tussentijds eventueel even om.
4
Stap 4
Bestrooi de traybake met verkruimelde feta en verse peterselie en serveer direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op