Ga naar de inhoud

Traybake met appel en groenten

Een traybake staat hier best vaak op tafel. Zeker in de winter. Ik vind het altijd zo makkelijk om wat groenten en aardappels op een bakplaat te leggen, wat kruiden eroverheen te verdelen en er een lekker sausje bij te maken. Deze traybake met appel en groenten was een toppertje...
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Traybake met appel en groenten

Een traybake staat hier best vaak op tafel. Zeker in de winter. Ik vind het altijd zo makkelijk om wat groenten en aardappels op een bakplaat te leggen, wat kruiden eroverheen te verdelen en er een lekker sausje bij te maken. Deze traybake met appel en groenten was een toppertje die hier zeker gedeeld moet worden. Gaan jullie er ook mee aan de slag?

Traybake met appel en groenten

Traybake met appel en groenten

De appel is een beetje het bijzondere ingrediënt in deze ovenschotel. Hij zorgt voor de zoete noot aan het geheel. De aardappels, wortels en courgette smaken allemaal best aards en een frisse, zoete noot is dan erg lekker. 

Je serveert de traybake met appel en groenten met een simpel, koud sausje van crème fraîche en mosterd. En wil je een extra lekkere smaak aan je traybake? Voeg dan spekjes toe!

–> Meer inspiratie? Klik hier voor een overzicht van alle ovenschotels.

Traybake met appel en groenten

Traybake met appel en groenten

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze traybake met appel en groenten

Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Was de aardappels en de groente en snijd vervolgens in frieten. Snijd de uien in partjes. Snijd de appels in partjes.
3
Stap 3
Meng de frieten, appel- en uienpartjes met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper en zout. Verdeel over de bakplaat en bak 25-30 minuten in de oven.
4
Stap 4
Meng 10 minuten voor het einde van de baktijd de spekjes door de groenten. Als je geen spekjes wil, kun je deze stap overslaan.
5
Stap 5
Meng in de tussentijd de crème fraîche met de mosterd, wat zout en flink wat zwarte peper. Snijd de peterselie klein.
6
Stap 6
Serveer de traybake met appel en groenten samen met de mosterdroom en verse peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

1 reacties

Marieke

Vanavond laat thuis... daar is dit recept ideaal voor! .... Het was fantastisch!!! Die houen we erin ???

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op