Ga naar de inhoud

Caprese traybake met kipfilet en pesto

Een hele simpel zomermaaltijd, die super lekker is. Caprese uit de oven. Caprese traybake met kip, pesto en brood.
10 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op
Caprese traybake met kip, pesto en brood

Caprese traybake met kipfilet en pesto

Bij een ovengerecht denk je niet direct aan een zomermaaltijd. Toch is deze caprese traybake met kipfilet en pesto ideaal als zomermaaltijd. Het is geen standaard ovenschotel. Maar vooral een lekker stukje gebakken kip met pesto, krokant brood, tomaat en romige mozzarella. Smullen dus!

Caprese traybake met kip, pesto en brood

Traybake recepten

Wat is een traybake? Een traybake staat voor ‘bakplaat’. Een gerecht waarbij je alle ingrediënten op de bakplaat gaart in de oven. Oftewel een eenpansgerecht uit de oven.

Een traybake is super simpel om te maken want je hoeft alleen alles op de bakplaat te leggen en in de oven te schuiven. Vaak wordt bijvoorbeeld groenten en aardappels aan de traybake toegevoegd met daarbij vlees en vis.

Caprese traybake met kipfilet en pesto

Deze keer gaan we voor een traybake met een Italiaanse twist. Caprese traybake met kipfilet en pesto. Zonder aardappelen, maar met krokant brood!

Voor deze trabyake brengen we kippendijfilet op smaak met zout en peper, en groene pesto. Dit verdelen we over een ingevette bakplaat of ovenschaal. Hieromheen verdelen we gehalveerde tomaat, stukken paprika en stukken gescheurd stokbrood. Daarbij voegen we knoflook, mozzarella en extra groene pesto toe. Dit schuiven we in de oven, voor een heerlijke caprese traybake met kipfilet en pesto.

Gekruide pesto-kip met zachte tomaten, krokant stokbrood en gegratineerde mozzarella. Loopt het water je al in de mond?

Tip: het is ook lekker om de caprese traybake de barbecue te bereiden.

En eet je liever geen vlees? Voeg dan extra tomaten en groenten toe zoals courgette en aubergine.

Caprese traybake met kip, pesto en brood

Caprese recepten

Deze caprese traybake met kip is een heerlijke maaltijd met tomaat en mozzarella. Met deze combinatie heb ik al vele recepten op de website gepubliceerd. Een paar toppers zet ik graag nog even in het zonnetje:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze caprese traybake met kipfilet en pesto

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Vet een ovenschaal of bakplaat in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Breng de kippendijfilets op smaak met zout en peper en smeer in met een eetlepel groene pesto.
3
Stap 3
Verdeel de kippendijfilet, tomaten, stukken paprika en stokbrood over de bakplaat.
4
Stap 4
Verdeel hierbij de knoflook, stukken mozzarella en overige groene pesto.
5
Stap 5
Breng de traybake op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie
6
Stap 6
Verwarm de caprese traybake 25 minuten in de oven. Roer hierna de schotel een beetje door en verwarm nog 10 minuten.
7
Stap 7
Serveer de schotel hierna direct, lekker met gebakken aardappeltjes of extra stokbrood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

4 reacties

Elisabeth

Vanavond gemaakt. Het was ontzettend lekker!

Laat een bericht achter

Elisabeth

Zojuist gemaakt en het is ontzettend lekker!

Laat een bericht achter

Nathalie

Dag Brenda, moet het stokbrood er ongebakken of gebakken in? ;-) Groetjes, Nathalie

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik heb vers stokbrood gebruikt, dat is al gebakken. Als je afbak-stokbrood gebruikt zou ik het ook vooraf even afbakken.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op