Ga naar de inhoud

Gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella

En groente pesto. Of te wel Gevulde puntparika’s a la Caprese. Een lekker hapje voor bij de borrel, of een buffet. Zodat je van alles lekkers dat op tafel staat lekker kunt pakken. Ik weet zeker dat deze gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella van tafel vliegen. Door Joor –...
15 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

hapjes
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de grill van de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de puntpaprika’s over de lengte open en verwijder de zaadlijsten. De steel kun je laten zitten, maar mag je ook verwijderen.
3
Stap 3
Leg de puntpaprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat.
4
Stap 4
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en snipper de rode ui. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
5
Stap 5
Mix de cherrytomaatjes in een kom met de rode ui, 2/3 van de mozzarellabolletjes en de groene pesto. Meng goed door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Verdeel de tomaten-mozzarellamix over de puntpaprika’s en rooster de puntpaprika’s vervolgens ongeveer 5 minuten onder de grill, totdat de mozzarella gesmolten is.
7
Stap 7
Snijd de rest van de mozzarellabolletjes in stukjes. Haal de puntpaprika’s uit de oven en verdeel daar de rest van de mozzarella overheen.
8
Stap 8
Snijd de puntpaprika’s in hapklare stukken en serveer met wat verse basilicum.

Tip: je kunt ook mini puntpaprika's gebruiken!

Gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella

En groente pesto. Of te wel Gevulde puntparika’s a la Caprese. Een lekker hapje voor bij de borrel, of een buffet. Zodat je van alles lekkers dat op tafel staat lekker kunt pakken. Ik weet zeker dat deze gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella van tafel vliegen.

Door Joor – Een makkelijk recept voor bij de borrel was de opdracht. Op dat soort momenten schiet mijn brein letterlijk alle kanten op: dit kan, dat kan! Is dit een optie? En voor je het weet, zie ik door de bomen het bos niet meer. De ultieme oplossing is dan 1 ingredient bepalen en dan in de supermarkt wel zien wat er voor ideeen opkomen. Zo ontstond dit borrelhapje, met als basis de puntpaprika.

Gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella

Gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella

Het leek me lekker om de puntpaprika te vullen met een lekkere vulling en wat is nu een lekkerder dan een vulling die is gemaakt van een van de lekkerste smaakcombinaties ter wereld: de Capresesalade. Mozzarella, tomaat en pesto dus.

Het resultaat is een makkelijk borrelhapje van gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella dat in no time op tafel staat en ook nog eens heel erg lekker is. Succes gegarandeerd!

Opzoek naar meer inspiratie? Op deze pagina hebben we alle hapjes voor je bij elkaar gezet.Gevulde puntpaprika met tomaat en mozzarella

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op