Ga naar de inhoud

Snack: Spicy Geroosterde Kikkererwten

Vorige week ging ik naar de bioscoop, en als ik aan de bios denk dan denk ik ook meteen aan chips, popcorn en M&M’s.  Maar dat was deze keer in verband met de detox natuurlijk niet de bedoeling. Aangezien ik veel knagende mensen om mijn heen verwachtte besloot ik mezelf in te dekken en ook

Snack: Spicy Geroosterde Kikkererwten

Spicy_geroosterde_kikkererwten_txt

Vorige week ging ik naar de bioscoop, en als ik aan de bios denk dan denk ik ook meteen aan chips, popcorn en M&M’s.  Maar dat was deze keer in verband met de detox natuurlijk niet de bedoeling. Aangezien ik veel knagende mensen om mijn heen verwachtte besloot ik mezelf in te dekken en ook iets te knabbelen klaar te maken. Het werden spicy geroosterde kikkererwten.

De geroosterde kikkererwten zie ik als een soort semi-knapperige borrelnootjes, maar dan zonder de noten. Omdat ik wel van pittig houd heb ik een beetje pittige kruiden gekozen om de kikkererwten op smaak te brengen. Hier kun je natuurlijk lekker mee variëren zodat je het aanpast aan jouw smaak. De geroosterde kikkererwten zijn niet alleen lekker als snack maar kunnen ook als croutons door de salade worden verwerkt en ze zijn ook lekker in de knolselderijsoep.

Spicy_geroosterde_kikkererwten_02

Spicy Geroosterde Kikkererwten

Bereidingstijd 5 minuten plus 30 minuten om de kikkererwten te roosteren

Ingrediënten:

  • 400 gram kikkererwten in blik of pot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC en bedek een bakplaat met bakpapier.

Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog. Meng in een kom de kikkererwten met olijfolie, limoensap en kruiden. Meng dit goed door elkaar en zorg ervoor dat de kikkererwten goed bedekt zijn met een laagje kruiden. Spreid de kikkererwten over het bakpapier en bak dit 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn (schep de erwten tussendoor een keer om). Zijn de kikkererwten nog niet knapperig, bak ze dan iets langer (bij mij was dit wel nodig) . Bewaar de spicy erwtjes in een afgesloten trommeltje.

Tips:

  • geroosterde kikkererwten zijn niet alleen lekker als snack maar kunnen ook als croutons door de salade worden verwerkt, en ook in de soep.
  • bewaar de geroosterde kikkererwten in een afgesloten trommeltje, ze worden wel iets minder knapperig als je ze niet meteen op eet.
Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op