Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Bewaren
Ik tip je vandaag deze heerlijke geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes. De herfst vraagt namelijk echt om een lekkere maaltijdsoep. Samen met de pestocroutons een feest om van te genieten!
Paprikasoep
Het is weer tijd voor soep, en wat voor één! Deze heerlijke soep van in de oven geroosterde paprika’s is je nieuwe favoriet. Hij is zo lekker! Net even anders dan de klassieke paprikasoep, zoals deze met crème fraîche.
De twist in deze soep? Je gebruikt zongedroogde tomaatjes en de olie uit de verpakking als smaakmakers en je serveert de soep met heerlijk knapperige pestocroutons. Twee simpele twists die net wat meer diepgang en smaak aan het gerecht geven. Ideaal! Zet jij de geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes ook op tafel?
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Het kost iets meer tijd om deze geroosterde paprikasoep te maken, maar het is niet moeilijk.
De titel verraad het al, de paprika’s roosteren we in de oven. Samen met ui en knoflook. Hierna gaan we de paprika’s ontvellen, lees hieronder in de receptkaart hoe we dit precies doen.
Olie uit een potje zongedroogde tomaatjjes verwarmen we in de pan. Hier gaat het vruchtvlees van de geroosterde paprika’s bij samen met de geroosterde ui en knoflook. Hierbij voegen we linzen en kokosmelk toe zodat een heerlijke maaltijdsoep ontstaat.
We serveren de geroosterde paprikasoep met pestocroutons.
Paprikasoep recept
In het weekend eten wij veel soep. Vooral op zondag als lunch. Lekker met een stokbroodje of afbakbroodje erbij. Tomatensoep is onze favoriet, maar iedere week hetzelfde is ook maar saai. Daarom wisselen we steeds vaker af met verschillende maaltijdsoepen. Deze paprikasoep is dan ook echt een aanrader.
Dit geroosterde paprikasoep recept is hier thuis echt een hit. Lekker bij de lunch, als voorgerecht of (mijn favoriet): als hoofdgerecht met een lekkere tosti. Top als makkelijke maaltijd! Ga jij ‘m proberen?
Ingrediënten
Extra benodigd
- stevige plastic zak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de ui in stukken en leg deze op de bakplaat, net als de paprika’s en het teentje knoflook. Rooster 15 – 20 minuten totdat de paprika’s donkerbruine plekken krijgen.Stap 3
Haal de paprika’s uit de oven (laat de oven aanstaan) en doe ze in de plastic zak. Laat ze daar minimaal enkele minuten zitten.Stap 4
Verwarm in de tussentijd wat olie uit het potje met zongedroogde tomaten in een grote kookpan. Voeg ook de knoflook en ui uit de oven toe. Laat enkele minuten op zacht vuur pruttelen.Stap 5
Haal de paprika’s uit de zak en verwijder de stengels, zaadlijsten en de velletjes. Doe de paprika’s vervolgens bij de knoflook en ui in de pan. Voeg ook de linzen en de kokosmelk toe en laat op zacht vuur nog even pruttelen.Stap 6
Snijd in de tussentijd de ciabatta in stukjes en meng ze op de bakplaat (met nieuw bakpapier erop) met de pesto. Bak enkele minuten in de oven totdat de stukjes krokant en bruin zijn.Stap 7
Pureer de groenten tot een soep. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met peper en zout.Stap 8
Serveer de soep met de pestocroutons, de verse basilicum en wat olijfolie extra vierge.Ingrediënten
Extra benodigd
- stevige plastic zak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de ui in stukken en leg deze op de bakplaat, net als de paprika’s en het teentje knoflook. Rooster 15 – 20 minuten totdat de paprika’s donkerbruine plekken krijgen.Stap 3
Haal de paprika’s uit de oven (laat de oven aanstaan) en doe ze in de plastic zak. Laat ze daar minimaal enkele minuten zitten.Stap 4
Verwarm in de tussentijd wat olie uit het potje met zongedroogde tomaten in een grote kookpan. Voeg ook de knoflook en ui uit de oven toe. Laat enkele minuten op zacht vuur pruttelen.Stap 5
Haal de paprika’s uit de zak en verwijder de stengels, zaadlijsten en de velletjes. Doe de paprika’s vervolgens bij de knoflook en ui in de pan. Voeg ook de linzen en de kokosmelk toe en laat op zacht vuur nog even pruttelen.Stap 6
Snijd in de tussentijd de ciabatta in stukjes en meng ze op de bakplaat (met nieuw bakpapier erop) met de pesto. Bak enkele minuten in de oven totdat de stukjes krokant en bruin zijn.Stap 7
Pureer de groenten tot een soep. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met peper en zout.Stap 8
Serveer de soep met de pestocroutons, de verse basilicum en wat olijfolie extra vierge.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Monique
Lijkt me heerlijk, alleen zijn ze hier geen voorstander van Linzen. Waar zou ik linzen mee kunnen vervangen??
chantal
Ik zou deze heel graag willen maken, alleen die kokosmelk doet me twijfelen. Ik vind kokos namelijk heel vies. Komt de smaak nog erg naar voren in de soep, of zou ik iets anders kunnen gebruiken in plaats van de kokosmelk.