Ga naar de inhoud

Paprikasoep met crème fraîche 

Een heerlijke soep, voor bij de maaltijd. Paprikasoep met crème fraîche. Gemaakt van puntpaprika, geroosterde paprika en gerookt paprikapoeder.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

kommetjes
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook aan. Doe hierna de stukken rode puntpaprika erbij en bak dit even mee. Doe hierna de stukken gegrilde paprika erbij samen met de tijm en het gerookt paprikapoeder. Verwarm dit nog even kort mee voor je de groentebouillon toevoegt.

2
Stap 2
Breng aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken.
3
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer of blender.
4
Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
5
Stap 5

Verdeel de paprikasoep over kommetjes of glaasjes. Verdeel hierover een lepeltje crème fraîche en bestrooi de met pijnboompitjes. Maak de glaasjes met paprikasoep af met stukjes geroosterde paprika en blaadjes tijm.

Paprikasoep met crème fraîche 

Tijd voor een lekker soepje. Een voorjaarssoepje. Of zomersoepje, mag ook. Paprikasoep met crème fraîche. Een paprikasoep gemaakt van puntpaprika, gegrilde paprika en gerookt paprikapoeder. De crème fraîche maakt het lekker romig en past hier super goed bij. Ideaal als soepje bij de lunch of voorgerecht.

Paprikasoep met crème fraîche

In het weekend eten wij regelmatig soep. Vooral op zondag als lunch. Lekker met een stokbroodje of afbakbroodje erbij. Tomatensoep is onze favoriet, maar iedere week hetzelfde is ook maar saai. Daarom wisselen we steeds vaker af. Deze paprikasoep was een fijne afwisseling.

Soep van paprika

Paprikasoep met crème fraîche dus. Super simpel om te maken, en het is een soepje met veel smaak. Dus zeker niet flauw. En ik zou er geenmga grote kommen van serveren. Een kleiner kommetje is voldoende en het lekkerste.

Bij deze paprikasoep gebruiken we meerdere soorten paprika, hierdoor is de soep herlijk van smaak. Namelijk puntpaprika met gegrilde paprika en (gerookt) paprikapoeder.

Paprikasoep maken

De soep bereiden is eenvoudig. Ui en knoflook fruiten we aan. Hierna voegen we stukken puntpaprika toe en dit bakken we kort mee. Daarna de gegrilde paprika samen met tijm en gerookt paprikapoeder. Daarna mag de bouillon erbij en breng je de soep aan de kook. Na 20 minuutjes zacht koken pureer je de soep glad.

Verdeel de soep over kommen of glaasjes en serveer met een lik crème fraîche, geroosterde pijnboompitjes en extra stukjes gegrilde paprika ter garnering.

Paprikasoep met crème fraîche

Zomerse soeprecepten

Kun je na deze paprikasoep met crème fraiche nog meer lekkere lichte zomersoepen gebruiken? Wil je meer soepinspiratie en soep recepten? Dan tip ik je graag deze toppers die ook online staan op de website.

Stuk voor stuk lekkere soepen die het ook op een zonnige dag goed doen. Als lunch, voorgerecht of onderdeel van de avondmaaltijd. Lekker met een broodje erbij bijvoorbeeld. Zo is het een ideale makkelijke maaltijd. 

Paprikasoep met crème fraîche
Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op