Geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie
Bewaren
We gaan vandaag voor lekker veel groenten. Met een heerlijke groenteschotel van geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie. Met balsamicoazijn en honing. Dit is een bijgerecht of lunch om van te smullen!
Vind je het lastig om groenten op een dag te eten? Dan is het ideaal om extra groenten toe te voegen aan je maaltijden. Bijvoorbeeld bij de lunch, als tussendoortje of extra groenten bij de avondmaaltijd.
Een soep is wat dat betreft wat mij betreft ideaal, maar geroosterde groenten zijn dat ook. Met een groenteschotel zoals deze geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie is dat heel erg makkelijk.
En nog super lekker ook, zeker als je fijne smaakmakers gebruikt. Zo kun je gegrilde groenten extra lekker maken, en zo is het ook iedere keer net weer een beetje anders.
Mijn nieuwe ontdekking is crispy chili-olie. En dat hebben we dan ook gebruikt bij deze groenteschotel.
Geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie
Het is eenvoudig om deze groenteschotel van geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie te maken.
Je roostert heerlijk zoete bospeen in de oven zodat de balsamicoazijn en honing waarmee je de peen overgiet de peen lekker karamelliseren. Erbij serveer je krokante kikkererwten – goed voor de eiwitten – en je serveert het geheel op romige kwark.
Wij zijn fan van crispy chili-olie (koop je gewoon in de supermarkt!) en garneren dit heerlijke gerecht er graag mee. Frisse dille erbij en je hebt in een mum van een tijd een heerlijk groentegerecht!
Serveer de geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie als bijgerecht. Maar ook lekker als lunch met toast erbij.
En wat ook fijn is: bewaar een portie in de koelkast voor de volgende dag. Zo kook je voor twee dagen en geniet je beide dagen van een extra portie groenten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het loof van de boospeen en schil de peen met een dunschiller. Doe de bospeen in een ovenschaal en verdeel hier de balsamicoazijn, honing, de helft van de olie en peper en zout overheen. Rooster 30 – 45 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de bospeen) totdat de peen goudbruin en gaar is. Keer de peen regelmatig om.Stap 3
Giet in de tussentijd de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze in een kommetje met de overige olie, het paprika- en knoflookpoeder en peper en zout. Verdeel ze 15 minuten voor het einde van de roostertijd van de wortels over de bakplaat met bakpapier en rooster de kikkerwten dan 15 minuten in de oven.Stap 4
Verdeel de dikke kwark over een grote schaal. Verdeel hier de bospeen en kikkererwten overheen. Garneer met crispy chili-olie en dille naar smaak en serveer meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde peen met krokante kikkererwten en crispy chili-olie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het loof van de boospeen en schil de peen met een dunschiller. Doe de bospeen in een ovenschaal en verdeel hier de balsamicoazijn, honing, de helft van de olie en peper en zout overheen. Rooster 30 – 45 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de bospeen) totdat de peen goudbruin en gaar is. Keer de peen regelmatig om.Stap 3
Giet in de tussentijd de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze in een kommetje met de overige olie, het paprika- en knoflookpoeder en peper en zout. Verdeel ze 15 minuten voor het einde van de roostertijd van de wortels over de bakplaat met bakpapier en rooster de kikkerwten dan 15 minuten in de oven.Stap 4
Verdeel de dikke kwark over een grote schaal. Verdeel hier de bospeen en kikkererwten overheen. Garneer met crispy chili-olie en dille naar smaak en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.