Ga naar de inhoud

Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

Gevulde eieren gevulde eieren met kip en crispy chili-olie. Lekker als bij de paasbrunch of als hapje of snack. Simpel om te maken, en zo lekker!
20 minuten Bereidingstijd
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

Gevulde eieren gevulde eieren met kip en crispy chili-olie. Lekker als bij de paasbrunch of als hapje of snack. Simpel om te maken, en zo lekker! 

Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

Gevulde eieren

Eerder deelde we het recept van de overheerlijke gevulde eieren met carpaccio en truffelmayonaise met je (mijn favoriet, deze moet je maken). Maar daarna kwam ik op het idee om een gevuld eitje te testen waarbij ik crispy chili-olie gebruik. Mijn verslaving van dit moment, zo’n beetje op alles wat ik maak voeg ik een beetje van deze olie toe. Het leek me leuk om hier ook een gevuld eitje mee te maken.

Ik moet bekennen: deze gevulde eieren met kip en crispy chili-olie zijn wel voor de echte fans, de mensen die van iets pittiger eten houden. Want dit recept heeft meer spice dan jullie van mij gewend zijn. Maar ik wilde jullie deze variant op de gevulde eieren niet onthouden.

Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

De gevulde eieren met kip en crispy chili-olie zijn simpel om te maken. De basis is zoals het standaard gevulde eitje. Een mengsel van fijngeprakt eidooier met mayonaise, zout en peper.

Dit mengsel spuiten we in de uitgeholde eitjes. Beleg de gevulde eieren met reepjes gerookte kipfilet. Verdeel hierna met een theelepeltje crispy chili-olie over de gevulde eieren. Maak de gevulde eieren af met fijngehakte bieslook.

Je kunt de gevulde eieren na het beleggen met crispy chili-olie het beste direct serveren.

Ingrediƫnten

hapjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde eieren met kip en crispy chili-olie

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de eieren gaar in 6 minuutjes. Laat ze hierna schrikken en afkoelen. Pel de eieren.
2
Stap 2
Halveer de eieren en haal met een vork of mesje de dooier eruit. Prak de dooiers fijn met een vork. Meng dit met 3 eetlepels mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Verdeel het dooiermengsel in een spuitzak en spuit dit in de eieren.
4
Stap 4
Beleg de gevulde eieren met reepjes gerookte kipfilet. Verdeel hierna met een theelepeltje crispy chili-olie over de gevulde eieren. Maak de gevulde eieren af met fijngehakte bieslook.
5
Stap 5
Je kunt de gevulde eieren na het beleggen met crispy chili-olie het beste direct serveren.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Citroencake met topping van MonChou
Plaattaart met groene asperges, pestoroom en eitjes
Cheesecake van witte chocolade met passievrucht

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op