Ga naar de inhoud

Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika's meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika’s meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze gevulde paprika

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2
Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
Stap 3

Bak de kip in de olie.

4
Stap 4

Snipper de ui, snij de prei in halve ringen en bak dit met de kipfilet mee.

5
Stap 5

Was de paprika's, snij het kapje eraf en hol ze uit.

6
Stap 6

Breng de kipfilet op smaak met kerrie, ketjap (flinke scheut), peper en zout.

7
Stap 7

Meng de rijst door het kipfiletmengsel.

8
Stap 8

Voeg als laatste de tijm en rucola hierbij.

9
Stap 9

Vul de paprika's met het het kip/rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal.

10
Stap 10

Strooi de geraspte kaas er overheen en zet het dekseltje op de paprika's.

11
Stap 11

Zet de ovenschaal in de oven. Na 25 minuten zijn de paprika's klaar.

12
Stap 12

Garneer de paprika met rucola, cherrytomaatjes en balsamicoazijn.

Bron: Geen culinair hoogstaand kookboek maar “Sonja Bakker, Bereik je ideale gewicht! Deel 2”.
Hoeveelheden zijn in bovenstaand recept aangepast.

Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolschotel met kaassaus en spek
Eenpanspasta met tomatensaus - campingrecept
Spanakopita rolletjes
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op