Ga naar de inhoud

Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika's meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2
Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
Stap 3

Bak de kip in de olie.

4
Stap 4

Snipper de ui, snij de prei in halve ringen en bak dit met de kipfilet mee.

5
Stap 5

Was de paprika's, snij het kapje eraf en hol ze uit.

6
Stap 6

Breng de kipfilet op smaak met kerrie, ketjap (flinke scheut), peper en zout.

7
Stap 7

Meng de rijst door het kipfiletmengsel.

8
Stap 8

Voeg als laatste de tijm en rucola hierbij.

9
Stap 9

Vul de paprika's met het het kip/rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal.

10
Stap 10

Strooi de geraspte kaas er overheen en zet het dekseltje op de paprika's.

11
Stap 11

Zet de ovenschaal in de oven. Na 25 minuten zijn de paprika's klaar.

12
Stap 12

Garneer de paprika met rucola, cherrytomaatjes en balsamicoazijn.

Bron: Geen culinair hoogstaand kookboek maar “Sonja Bakker, Bereik je ideale gewicht! Deel 2”.
Hoeveelheden zijn in bovenstaand recept aangepast.

Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika’s meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op