Ga naar de inhoud

Gewokte hutspot

Hutspot. Maar dan net even anders. Gewokte hutspot. Regelmatig maak ik op deze manier snelle hutspot. Met wortelen en gewone aardappelen. Deze keer heb ik het eens anders gedaan, namelijk met paarse wortelen en zoete aardappel. De komende tijd zul je misschien vaker minder bekende groenten tegenkomen op mijn blog.  Bij mij in de streek
Delen op

Gewokte hutspot

Hutspot uit de wok

Hutspot. Maar dan net even anders. Gewokte hutspot.

Regelmatig maak ik op deze manier snelle hutspot. Met wortelen en gewone aardappelen. Deze keer heb ik het eens anders gedaan, namelijk met paarse wortelen en zoete aardappel.

De komende tijd zul je misschien vaker minder bekende groenten tegenkomen op mijn blog.  Bij mij in de streek is namelijk een super leuk initiatief opgestart, het ProeVkantoor. Dit is een initiatief waarbij wekelijks kratten of tassen met groenten en fruit uit de streek (West-Friesland in dit geval) wordt aangeboden. Zo eet je lokaal en gevarieerd. Ik heb al mogen koken met aardperen (hier moest ik een beetje aan wennen) en nu dus ook met de paarse wortel.

De paarse wortel kun je op dezelfde manier bereiden als de oranje wortel. Wel moet je er rekening mee houden dat de wortel tijdens het koken (en ook tijdens het schillen) een paarse kleur af geeft. Daarbij proeft de wortel iets zoeter dan de oranje variant.

Deze keer dus hutspot met paarse wortel en zoete aardappel. Een lekker zoet gerechtje. En als je wilt kun je ook oranje wortel en normale aardappelen gebruiken.

Variatie hutpot met paarse wortelen

Gewokte Hutspot

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 paarse wortels
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje zoete ketjap
  • 2 hamburgers

Bereiding:

Schil de wortelen en snijd ze in plakjes en halveer deze. Kook de wortelen 10 minuten voor.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in reepjes. Kook de blokjes zoete aardappel in een andere pan ook 10 minuten voor.

Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan of wok met olie glazig. Voeg geperste knoflook en een scheutje ketjap toe. Bak dit even mee.

Giet de wortelen en zoete aardappel af en bak dit even mee met de ui. Bak in een andere koekenpan de hamburgers gaar.

Serveer de gewokte hutspot met de hamburgers.

Tip: het is ook erg lekker om op deze manier hutspot te maken met gewone aardappelen en oranje wortelen. 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd
Pasta pesto met gehaktballetjes

5 reacties

Nicole

Ik heb het pas gemaakt en het is echt een superlekkere combinatie en het staat zo op tafel!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Nicole

Ellen

Wat een leuk idee! Dit ziet er fantastisch lekker uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Ellen, lekker kleurrijk hé?

Emma

Wat leuk! Die paarse wortel! Geeft ook een hele andere kleurencombinatie, heel gaaf!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op