Gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Bewaren
Yum, we gaan voor een hele lekkere gnocchi schotel pesto en mozzarella. Gnocchi in tomatensaus met tomaatjes, mozzarella en groene pesto. Yum!
Deze vegetarische Italiaanse schotel is makkelijk om te maken, en een topper voor het hele gezin.
Gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Denk je nu: gnocchi in een ovenschotel? Kan dat? Ja dat kan zeker!
Deze zachte aardappelbolletjes (gnocchi) zijn daar namelijk heel geschikt voor. In dit geval koken we ze eerst voor, en dan dompelen we ze daarna onder in een romige tomatensaus met pesto, cherry tomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Garneer de gnoscchi schotel vervolgens met geraspte kaas. In de oven krijgt deze heerlijke ovenschotel een krokant kaaskorstje en dat is de spreekwoordelijke kers op de taart. Proberen maar!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de gnocchischotel met pesto en mozzarella.
Gnocchi recepten
Heb je na deze gnocchischotel met pesto en mozzarella de smaak te pakken en wil je meer recepten met gnocchi proberen? Check dan eens deze lekkere genocchi recepten die we eerder op de website hebben gepubliceerd:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Stap 1
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitlekken.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 3
Snipper de ui. Knijp de zongedroogde tomaten uit zodat ze wat van hun olie verliezen. Snijd ze daarna klein. Halveer de cherrytomaten.Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de zongedroogde tomaten en cherrytomaten toe en bak kort mee.Stap 5
Voeg dan de maïzena, pastasaus en room toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en roer de gekookte gnocchi erdoorheen. Roer er een eetlepel pesto doorheen.Stap 6
Doe de gnocchi en saus in een grote ovenschaal en verdeel de kaas eroverheen.Stap 7
Bak de gnocchi zo’n 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.Stap 8
Serveer met verse kruiden en de pesto.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gnocchi schotel met pesto en mozzarella
Stap 1
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat uitlekken.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 3
Snipper de ui. Knijp de zongedroogde tomaten uit zodat ze wat van hun olie verliezen. Snijd ze daarna klein. Halveer de cherrytomaten.Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de zongedroogde tomaten en cherrytomaten toe en bak kort mee.Stap 5
Voeg dan de maïzena, pastasaus en room toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en roer de gekookte gnocchi erdoorheen. Roer er een eetlepel pesto doorheen.Stap 6
Doe de gnocchi en saus in een grote ovenschaal en verdeel de kaas eroverheen.Stap 7
Bak de gnocchi zo’n 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.Stap 8
Serveer met verse kruiden en de pesto.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.