Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Griekse Souvlaki met Naan

Griekse souvlaki met naan. Een lekker en snel gerecht dat de zon op je bord tovert. Serveer de souvlaki met naan, tomaatjes, komkommer, rode ui en feta voor een complete maaltijd.

15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Griekse Souvlaki met Naan

Nu het weer buiten niet bepaald zonnig is leek het met goed om de zon op jullie bord te toveren. Met deze super lekkere Griekse Souvlaki met naan. Een lekker snel gerecht dat wat mij betreft altijd van pas komt. Op een mooie zomer of lente dag, of als je juist snakt naar een beetje zonneschijn.

Griekse Souvlaki

Toen ik voor het eerst op vakantie was naar Griekenland (Chersonissos ;)) at ik niet bepaald culinair. Als 18-jarige meiden aten we bij de meest toeristische restaurants die we tegenkwamen. Het liefst vroeg en snel zodat we daarna snel de kroeg in konden. Souvlaki stond daarom ook vaak op het menu 😉

De Griekse keuken kan ik nu een stuk meer waarderen. Naast het party-eiland Kreta ben ik inmiddels ook op Rhodos en Zakyntos geweest en daar heb ik super fijne (en lekkere) herinneringen aan. De Stifado is nog steeds mijn favoriet en ook de gyros wrap die ik hier deelde was op een vakantie geïnspireerd.

Vandaag deel ik een ander lekker Grieks gerecht, namelijk Griekse souvlaki met naan. Lekker als weekendgerecht, snelle maaltijd na het werk of wat dacht je als onderdeel van een barbecue?

Souvlaki met naan

Griekse souvlaki met naan

Griekse souvlaki is een spiesje van blokjes kip, lamsvlees of varkensvlees. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, zonder stokje.

Voor deze Griekse souvlaki met naan ben ik gegaan voor blokjes kip die ik marineer in een mengsel van gerookte paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflook, en citroen met olijfolie, zout en peper. Dit maakt een lekkere kruidige en frisse kip souvlaki.

Je kunt de souvlaki los serveren, als spiesje bij de barbecue bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook verwerken in een maaltijd. In dit geval eet ik het met naanbrood (pitabrood kan ook) met tzatziki, komkommer, tomaat en rode ui. Ik maak de Griekse souvlaki met naan af met verkruimelde feta en wat verse peterselie.

Het resultaat is een frisse maaltijd die het op iedere zomerdag goed doet. Of een dag zoals vandaag, waarbij je juist snakt naar het zonnetje buiten. In dat geval tover je met dit gerecht de zon op je bord.

–> Tzatziki kun je natuurlijk heel goed (en simpel) zelf maken. Klik hier voor het recept.

Griekse Souvlaki stokjes

 

 

Ingrediënten

personen

Voor de souvlaki:

Serveren met:

Extra benodigd

  • 8 satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze griekse souvlaki met naan

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Meng in een kom de blokjes kip met 4 eetlepels olijfolie, gerookte paprikapoeder, oregano, uienpoeder, knoflook, citroensap en -rasp en zout en peper. Meng dit goed door elkaar en laat dit 15 minuten marineren.

2
Stap 2
Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de souvlaki op de grillpan rondom gaar.
3
Stap 3
Verwarm ondertussen de naan of het pitabrood.
4
Stap 4
Verdeel de tzatziki over de warme naan. Beleg dit met detomaatjes, komkommer en rode ui. Leg de souvlaki erop en maak af met verkruimelde feta en fijngehakte verse peterselie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Sinterklaas loempia's

7 reacties

Tina

Dit is een van onze favorieten! Echt heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Zou leuk om te horen Tina, bedankt voor je berichtje

Marjolijn
5/5 sterren

Wij hebben gisteravond de Souvlaki met naan gegeten. Ook je recept voor de tzatziki erbij gemaakt. Wat ontzettend lekker allemaal, echt een aanrader !

Laat een bericht achter

SdN

Ga ik is proberen deze versie! Het kan ook zeker geen kwaad om het een nachtje te laten marineren in de koelkast.

Laat een bericht achter

Agnes

Het was heerlijk!! Ook de zelfgemaakte tzatziki

Irene Wuestman

Vanavond gegeten. Iedereen vond het lekker. Bedankt!

Laat een bericht achter

Willem

Wat een heerlijk recept. Ga ik dit weekend gelijk uitproberen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op