Ga naar de inhoud

Hapje: Geitenkaasballetjes

Soms komt het voor dat recepten even blijven liggen voordat ik ze op het blog plaats. Zo heb ik dit hapje gemaakt voor mijn verjaardag, dat was in november. Waarom het zo lang heeft geduurd voor ik dit hapje plaats weet ik niet want dit hapje is heerlijk en ook nog eens best verantwoord. Eerst
Delen op

Hapje: Geitenkaasballetjes

Geitenkaasballetjes txt
Soms komt het voor dat recepten even blijven liggen voordat ik ze op het blog plaats. Zo heb ik dit hapje gemaakt voor mijn verjaardag, dat was in november. Waarom het zo lang heeft geduurd voor ik dit hapje plaats weet ik niet want dit hapje is heerlijk en ook nog eens best verantwoord.
Eerst schoof ik dit hapje op omdat het geen december-gerecht was en daarna was het blijkbaar ook geen januari- of februari-gerecht. Maar laten we er een maart-gerecht van maken die in november dus ook heel goed smaakte. Maak deze lekkere geitenkaasballetjes!

Geitenkaasballetjes 01

De ingrediënten liggen er klaar voor, klaar om te transformeren tot lekkere geitenkaasballetjes.

Om het nóg lekkerder te maken heb ik drie variaties van de geitenkaasballetjes gemaakt. Let’s go!

Geitenkaasballetjes 03

Nummer 1: Geitenkaasballetjes met pijnboompitjes! 

Geitenkaasballetjes 09

Numero 2: Geitenkaasballetjes met bacon 

Geitenkaasballetjes 08

En last but not least: Geitenkaasballetjes met bieslook en zongedroogde tomaat!

Op naar ‘het’ recept!

Geitenkaasballetjes

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 20-25 balletjes

  • 150 gram geitenkaas
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • peper
  • variatie 1: geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm
  • variatie 2: bacon en bieslook
  • variatie 3: zongedroogde tomaat en bieslook

Bereiding:

Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng het op smaak met peper. De volgende stap is afhankelijk van welke variatie je wilt maken:

Variatie 1: Maal (of stamp) de geroosterde pijnboompitjes fijn Meng ongeveer 1,5 eetlepel honing en een beetje tijm door de geitenkaas. Draai balletjes van de geitenkaas. Rol de balletjes door de pijnboompitjes.

Variatie 2: Bak de bacon krokant en maal dit fijn in een keukenmachine of met een staaf mixer. Knip de bieslook fijn en roer dit door het baconmengsel. Rol balletjes van de geitenkaas en rol de balletjes vervolgens door het baconkruim.

Variatie 3: Snijd de zongedroogde tomaatjes en bieslook fijn. Meng de zongedroogde tomaatjes door de geitenkaas en draai hier balletjes van. Rol de geitenkaasballetjes vervolgens door het bieslook kruim.

Bewaar de geitenkaasballetjes tot het serveren in de koelkast en serveer ze met een cocktailprikkertje.

Tip: als het geitenkaasmengsel erg slap is doordat het warm is geworden tijdens het mengen laat het dan even opstijven in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

8 reacties

Gerrie Ament

Recept geitenballetjes. Hoeveel pijnboompitjes en hoeveel bacon heb je nodig? Groet Gerrie

Laat een bericht achter

Emily

Gebruik je hiervoor gewone geitenkaas (lijkt mij zo vloeibaar) of geitenkaasrolletjes?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik gebruik geen vloeibare geitenkaas, maar geitenaas vanuit een bol. Dit kun je kneden als het wat warmer wordt.

Vanity

Hoi Brenda, ziet er lekker uit. Kun je de geitenkaas ook vervangen voor een andere kaas?

Laat een bericht achter

Chris

Dat zou ik ook wel eens willen maken voor een feestje! Kun je dit b.v. een dag van tevoren maken? De dag zelf is meestal al zo druk.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Deze hapjes kun je heel goed van te voren maken. Bewaar ze in een afgedekt bakje in de koelkast.

Eefke

Hoi Brenda, ziet er vrolijk uit! Doet me een beetje aan sushi denken :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik wel een stevige kaas nemen. Gewone roomkaas wordt misschien niet 'hard' genoeg, maar je kunt het eens proberen.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op