Ga naar de inhoud

#HappyLunchtime! Nr4. JKL!

Combineer limoen, roomkaas en een Jonagold appel en je hebt een verrassend lekker, frisse en originele lunch!
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

#HappyLunchtime! Nr4. JKL!

Bijna weer een week voorbij, bijna weekend. Daarom is het tijd voor een #HappyLunchtime! Vandaag zijn de J, K en L aan de beurt!

De letters JKL waren het lastigste om een lunch mee te bedenken.
Lastiger dan de C, Q, X, Y en Z!

Ik dacht aan Jam, Kip, Kaas, L…. Ik kwam er niet echt ver mee.
Het was namelijk ook nog de bedoeling dat de ingrediënten bij elkaar konden, dat het lekker zou smaken als je het samen eet. Dus niet een apart broodje kaas, broodje jam en broodje L…. .

Uiteindelijk is er een lunch ontstaan.
En een erg lekkere lunch.
Een frisse lunch. Ee verrassende lunch.

Een geslaagde lunch!

Het zijn de volgende ingrediënten geworden:

Jonagold, roomKaas en Limoen!

De limoen is verwerkt in de roomkaas. Limoen-roomkaas dus.
Jonagold, appel, erbovenop. Klaar. Lekker smullen.

Voor dit broodje heb je niet veel ingrediënten nodig.
Alleen de JKL ingrediënten plus kruiden, brood, suiker en kaneel.

Ik weet dat ik van citroen houdt, maar deze Limoen-roomKaas mag er ook zeker wezen!
Lekker fris. Deze komt vaker op mijn brood.

Ik ben eigenlijk geen fan van fruit op brood. Toch heb ik het geprobeerd met deze lunch.
Ik was blij verrast. Ik vond het heerlijk! Al had ik de appeltjes ook wel erg lekker gemaakt met kaneel en basterdsuiker.

Ingrediënten

boterhammen

Voor de roomkaas: (dit is voor meer dan 3 boterhammen, ongeveer 6)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze #happylunchtime! nr4. jkl!

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1

Rasp een halve limoen. Meng de rasp door de roomkaas. Voeg hier zout, peper en 2 theelepels limoensap door.

2
Stap 2
Snijd de peterselie en bieslook fijn. Roer dit door de limoen-roomkaas.
3
Stap 3
Proef of je de roomkaas qua smaak goed vind, voeg er desgewenst extra kruiden of limoensap bij.
4
Stap 4
Meng op een bord basterdsuiker met kaneel.
5
Stap 5
Snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en de schil.
6
Stap 6
Dep de buitenkant van de appel in het suiker/kaneelmengsel. Snijd de partjes appel in schijfjes.
7
Stap 7
Besmeer het brood royaal met de limoen-roomkaas. Beleg dit met de schijfjes appel.

Geniet…

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

4 reacties

IJtje

Vraagje, is dit recept voor één persoon?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit recept is voor 3 boterhammen

Maaike

Lekker hoor! :) En die Jonagold is een goeie! ;)

Laat een bericht achter

Brenda

Goed gevonden hé!? ;-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op