Ga naar de inhoud

Hartige cake met courgette en zalm van Smulpaapje

Tijd voor weer een lekker zomerreceptje, een hartige cake met courgette en zalm! Het is goed om nu tijdens de zwangerschap regelmatig vis te eten. Helaas gaat dat niet zo makkelijk omdat vis me soms een beetje tegenstaat. Ik heb er niet bepaald trek in. Deze hartige cake met zalm was daarom ideaal. De vis

Hartige cake met courgette en zalm van Smulpaapje

Hartige courgettecake met zalm

Tijd voor weer een lekker zomerreceptje, een hartige cake met courgette en zalm!

Het is goed om nu tijdens de zwangerschap regelmatig vis te eten. Helaas gaat dat niet zo makkelijk omdat vis me soms een beetje tegenstaat. Ik heb er niet bepaald trek in. Deze hartige cake met zalm was daarom ideaal. De vis zit namelijk goed verstopt. Ik lijk wel een klein kind..!

Ook voor de kids is het soms slim om sommige dingen te verstoppen of extra leuk te presenteren. In dat geval komt het boek ‘Wat eten we vandaag‘ waar ik dinsdag over vertelde (klik hier voor het artikel)  goed van pas, hier vind je afwisselende gerechten waarbij kids de groenten niet altijd direct herkennen. Want zeg nou zelf, deze hartige cake ziet er uit om van te smullen toch?

Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen had wist ik direct dat ik deze hartige cake wilde maken. De cake is lekker fris en smeuïg, je serveert hem op een koele kamertemperatuur. Lekker bij de brunch of als maaltijd met een salade of andere bijgerechten. Een ideaal gerecht tijdens een mooie dag.

Cake met courgette en zalm

Hartige cake met Courgette en zalm

Bereidingstijd 20 minuten en 50 minuten baktijd

Ingrediënten voor één hartige cake

  • 1 grote courgette, met schil, geraspt en drooggedept
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram gerookte zalm, fijngesneden
  • half bakje bieslook, fijngesneden
  • 200 gram feta, verkruimeld,
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 eieren, losgeklopt
  • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een cakeblik met bakpapier.

Meng de geraspte courgette met ricotta, zalm, bieslook en feta. Meng in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren en peper tot een glad beslag. Roer beide mengsels goed door elkaar en verdeel dit over de bakvorm.

Strijk de bovenkant glad en bak de cake 40 tot 50 minuten in de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.

Laat de cake in het bakblik goed afkoelen voor je hem eruit haalt. Snijd de cake in plakken.

Tip: je kunt de cake ook heel goed de dag van te voren maken. Bewaar hem goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert. 

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op