Ga naar de inhoud

Hartige taart met broccoli en kip

Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip.De lekkerste hartige taart die ik tot nu toe ooit gegeten heb.
30 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Hartige taart met broccoli en kip

Hartige taart met broccoli en kip

Een heerlijke hartige taart met broccoli en kip. Het water loopt me weer in de mond als ik eraan denk. Dit is namelijk een van lekkerste hartige taarten, wat mij betreft. Met broccoli, paprika en kip. Al-tijd goed. En ik deel het recept graag met jou.

Hartige taart met broccoli en kip

Lekker: hartige taart broccoli kip

Deze hartige taart met broccoli en kip smaakte me zo goed, misschien had het ook te maken met de nieuwe quiche-vorm die ik hiervoor eindelijk kon gebruiken. Nieuwe (kook)spullen zijn altijd leuk om te gebruiken. En soms smaken dingen dan even extra lekker omdat je er zo blij mee bent. Maar in een gewone taartvorm of springvorm is deze ook erg lekker, dat weet ik zeker!

Makkelijke maaltijd

Een hartige taart is een ideale optie voor een makkelijke maaltijd. Je vult het met alle ingrediënten in huis hebt liggen en voorkomt zo verspilling van producten. Bovendien kun je een hartige taart goed voorbereiden, zodat je hem op drukke dagen alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Voeg er een frisse salade aan toe en je hebt een complete en smaakvolle maaltijd op tafel staan.

Hartige taart met broccoli en kip

Hartige taart recept

Ik ben gek op hartige taarten en quiches, en deze variant met broccoli en kip mocht dus niet ontbreken. Het kan geserveerd worden als hoofdgerecht bij een warme maaltijd, maar ook als lichte lunch of als onderdeel van een feestelijk buffet. Je kunt het zowel warm als koud serveren, waardoor je de hartige taart ook makkelijk meeneemt, bijvoorbeeld naar een picknick.

Broccoli en kip

Broccoli en kip is een hele lekkere combinatie in je hartige taart. Maar je kunt er nog van alles aan toevoegen. Paprika en champignons, zoals ik deed in dit recept, maar bijvoorbeeld ook courgette, prei of zelfs spinazie zijn heerlijke toevoegingen die de taart nog smaakvoller maken. Het leuke van hartige taarten is dat je ze naar eigen smaak kunt aanpassen en experimenteren met verschillende groenten en ingrediënten.

Hartige taart met broccoli en kip

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige taart met broccoli en kip

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
2
Stap 2
Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.
3
Stap 3
Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 °C.
5
Stap 5
Vet de taart- of quichevorm in. Bekleed de vorm met bladerdeeg.
6
Stap 6
Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg hier 100 gram geraspte kaas bij.
7
Stap 7
Meng de broccoli, kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.
8
Stap 8
Giet het beslag in de beklede bakvorm, strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak 45 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

3 reacties

Andrea Sneekes

Gisteren gemaakt en wat was deze taart heerlijk!!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen Andrea!

Esther Van Kooten

Kun je dit recept goed van te voren maken en later in de oven bereiden?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op