Havermout met pompoen en speculaaskruiden

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inHavermout met pompoen en speculaaskruiden
Bewaren
Havermout met pompoen en speculaaskruiden óf pumpkin spice oats…. net hoe je het wilt noemen š
De pumpkin spice latte van de starbucks kent denk ik iedereen? Dat bracht me op dit idee. Nu ik twee weken plantaardig eet leek het me een goed idee om weer vaker te ontbijten met havermout. Dat heb ik het laatste jaar namelijk niet gedaan omdat de yoghurt met granola het van de havermout won.
Maar nu in de herfst is het juist lekker om de dag te starten met een warme kom havermout. En je havermout maak je extra lekker met een aantal extra ingrediƫnten. Confession: ik houd niet van havermout zonder extra dingen om het lekker te maken.
Deze keer maakte ik er een lekker herfstkommetje van pompoen en speculaaskruiden. En als extra topping pakte ik ook nog een paar kruidnootjes!
Tip: ben je op zoek naar meer havermout-recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Havermout met pompoen en speculaaskruiden
Ingrediƫnten
Ter garnering: speculaaskruiden, pompoenpitten of noten, maar wat ook lekker is: (gehakte) kruidnootjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze havermout met pompoen en speculaaskruiden
Stap 1
Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de haver er bij en laat dit op zacht vuur 1-2 minuten koken. Roer de pompoenpuree en speculaaskruiden door de havermout.Stap 2
Haal de havermout pap van het vuur, verdeel het over een schaaltje of kom. Serveer met een beetje extra speculaaskruiden, pitten of noten. En wat ook lekker is: kruidnootjes!Ingrediƫnten
Ter garnering: speculaaskruiden, pompoenpitten of noten, maar wat ook lekker is: (gehakte) kruidnootjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze havermout met pompoen en speculaaskruiden
Stap 1
Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de haver er bij en laat dit op zacht vuur 1-2 minuten koken. Roer de pompoenpuree en speculaaskruiden door de havermout.Stap 2
Haal de havermout pap van het vuur, verdeel het over een schaaltje of kom. Serveer met een beetje extra speculaaskruiden, pitten of noten. En wat ook lekker is: kruidnootjes!Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in