Ga naar de inhoud

IJsbergsalade met avocado, spek en ei

IJsbergsalade met avocado, ei en spek, lekker als lunch, bijgerecht of maaltijdsalade. Met tomaatjes, kaas en honoing-mosterddressing
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ijsbergsalade met avocado, ei en spek

IJsbergsalade met avocado, spek en ei

Het salade-seizoen is inmiddels begonnen. Op de site staan al een groot aantal salade-recepten online inmiddels. Maar natuurlijk gaan we deze dit seizoen ook weer nieuwe recept met je delen zodat je lekker kunt blijven variƫren met salade-recepten. Vandaag deel ik een van mijn persoonlijke favorieten. Een simpele salade die wat mij betreft altijd goed is, deze ijsbergsalade met avocado, spek en ei.

Ijsbergsalade met avocado, ei en spek

IJsbergsalade met avocado, ei en spek

Dit is het type salade dat ik thuis zeer regelmatig eet, als ik voor salade ga. Een basis van IJsbergsla, want ik vind het fijn dat ik een krop ijsbergsla wat langer kan bewaren dan sla in een zakje. Daarbij is ijsbergsla ook lekker fris en knapperig, daar houd ik van. De ijsbergsalade combineer ik graag met ingrediƫnten die ik standaard in huis heb zoals een gekookt eitje en tomaatjes.

Om het extra lekker te maken voeg ik in dat geval blokjes of kleine partjes romige avocado toe, plus gebakken spek. Als ik dat toevoeg vind de Mr. het vaak ook ineens lekker šŸ˜‰ Al kun je de gebakken spek in dit geval bijvoorbeeld ook vervangen door reepjes gerookte kipfilet of het achterwege laten voor een vegetarische variant van de salade. Wat snippers kaas mogen in dit geval ook niet ontbreken wat mij betreft.

Een ander smaak-bepalend onderdeel van de salade is de dressing. In dit geval ga ik voor honing-mosterd. Een zeer standaard combinatie, maar wat mij betreft altijd lekker. Geeft de salade ook een zoet-tintje.

Ik serveer deze ijsbergsalade met avocado, ei en spek als lunch, of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgeschreven recept van de IJsbergsaladem et avocado, ei en spek.

Ijsbergsalade met avocado, ei en spek

IJsbergsalade recepten

IJsbergsla is een slasoort dat ik privĆ© zeer regelmatig gebruik (samen met mijn andere favoriet rucola) maar gek genoeg heb ik op de website niet veel salade-recepten met ijsbergsla gepubliceerd. Mijn favorieten die online staan zijn de nachosalade en Mexicaanse salade (beide in combinatie met nacho’s ;)). Ook bij mijn favoriete Griekse salade gebruik ik graag deze slasoort, en deze variant met haloumi is ook erg lekker.

Wat is jouw favoriete salade met ijsbergsla? Is er een specifieke combinatie die je meestal klaarmaakt?

Ingrediƫnten

personen

Voor de honing-mosterd dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ijsbergsalade met avocado, spek en ei

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Bak de spek in een koekenpan krokant. Laat het op keukenpapier even uitlekken.
2
Stap 2
Kook de eieren in water hard.
3
Stap 3
Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de mosterd, honing en peper en zout tot een dressing.
4
Stap 4
Snijd de ijsbergsla in fijnere stukken.
5
Stap 5
Verdeel ijsbergsla over een schaal. Verdeel hier de helft van de dressing over en meng dit even door elkaar.
6
Stap 6
Verdeel de tomaatjes en partjes avocado over de ijsbergsalade.
7
Stap 7
Verdeel daarover stukken spek en partjes gekookt ei.
8
Stap 8
Maak de ijsbergsalade af met snippers Parmezaan of oude kaas. Verdeel tot slot de rest van de dressing over de salade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op