Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Een heerlijk spektakelstuk. Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg. Met mozzarella, pesto en zongedroogde tomaatjes.

15 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Heb je zin in een spektakelstuk. Een hoofdgerecht voor een etentje? Dan moet je echt voor dit Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg gaan. Een topper!

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Gehaktbrood is een van de favorieten bij ons thuis. In de zomer ga ik vaak voor de versie met bbq-saus, zoals dit recept. Maar deze keer leek het me leuk om een andere variant te maken.

Het werd dit heerlijke Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg. Gebaseerd op het kip cordonbleu gehaktbrood uit mijn vorige kookboek. Bij de tips in het boek vermeld ik dat je er ook een gehaktbrood met Italiaanse twist van kunt maken. Dat is dit gehaktbrood dat ik in dit artikel met je deel.

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Het fijne is dat dit een spektakelstuk is dat eenvoudig is om te maken. En je hebt er ook geen ingewikkelde dingen voor nodig.

Het gehakt mengen we met ui, knoflook, ei en Italiaanse kruiden, zout en peper.

Verdeel het gehaktmengsel in de lengte over het bladerdeeg. In het midden maak je een kuiltje dat je belegd met plakken serranoham, zodat de ham aan beide kanten over het gehakt heen valt. Leg de plakjes mozzarella op de ham in het kuiltje. Besmeer dit met groene pesto en verdeel de stukjes zongedroogde tomaat erover. Vouw de overliggende ham over de mozzarella. Zodat de mozzarella in de ham is ingepakt. Zorg dat aan de randen van de ham nog gehaktmengsel zichtbaar is.
(zie specifieke instructies onderaan dit artikel in de receptkaart met het complete uitgewerkte recept)

Het bladerdeeg vouw je om het gehakt en vouw je mooi dicht. Bestrijk het bladerdeeg met losgeroerd ei en bestrooi met wat extra Italiaanse kruiden voor je het in de oven schuift.

Bak het gehaktbrood in 45-50 minuten gaar in de oven.

Serveer het Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg bijvoorbeeld met aardappeltjes en een groene salade (of andere groenten) voor een complete maaltijd.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, 1 ei, Italiaanse kruiden en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar.
3
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en verdeel in het midden van het deeg de helft van het gehaktmengsel in de lengte. Maak in het midden van het gehakt over de hele lengte een kuiltje en beleg dit met de plakken serranoham, zodat de ham aan beide kanten over het gehakt heen valt. Leg de plakjes mozzarella op de ham in het kuiltje. Besmeer dit met groene pesto en verdeel de stukjes zongedroogde tomaat erover. Vouw de overliggende ham over de mozzarella. Zodat de mozzarella in de ham is ingepakt. Zorg dat aan de randen van de ham nog gehaktmengsel zichtbaar is.
4
Stap 4
Verdeel het overige gehakt erover en zorg dat er een grote rol gehakt ontstaat.
5
Stap 5
Vouw het bladerdeeg om het gehakt en druk het goed aan zodat het dicht zit. Het is het mooiste als de vouw van het deeg aan de onderkant zit. Snijd overtollig bladerdeeg weg. Breng het overtollige bladerdeeg eventueel als decoratie aan.
6
Stap 6
Roer het andere ei los en bestrijk daarmee het bladerdeeg. Bestrooi het gehaktbrood vervolgens nog met een beetje Italiaanse kruiden. Bak het gehaktbrood in 45-50 minuten gaar in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

7 reacties

Annet

kan je dit bijv ook in de middag al 30 minuten afbakken? en dan als je gaat eten met je gasten er nog 15 min erbij? of beter helemaal afbakken en even opwarmen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik zou dan inderdaad bijna helemaal afbakken, en dan daarna opwarmen. Of wat ik zelf al een paar keer heb gedaan met deze: het maken ,maar nog niet afbakken. Bewaren in koelkast. En helemaal afbakken als de gasten er zijn.

Willemijn
5/5 sterren

Heerlijk dit makkelijk te realiseren gehaktbrood. Echt een blijvertje 😋

Laat een bericht achter

Willemijn
5/5 sterren

Heerlijk dit makkelijk te realiseren gehaktbrood. Een blijvertje 😋

Laat een bericht achter

Evelien

Lekker makkelijk recept,wat bij iedereen wel in de smaak valt. Evelien

Laat een bericht achter

Ester Alewijns

Kan ik deze al eerder voorbereiden in de koelkast bewaren en later opwarmen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Esther, ja dat kan heel goed met deze. Heb ik toevallig ook al 2x gedaan.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op