Karamelsmeersel a la Es’ Factory
Zin om iets lekker zoets te smeren? Dan moet je deze karamelsmeersel maken, te lekker! Lekker op ontbijtkoek, met koekjes, ijs, chocolade en zelfs op brood! Ook vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te eten.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKaramelsmeersel a la Es’ Factory
Bewaren
Zit om iets lekker zoets te smeren? Dan moet je deze karamelsmeersel maken, te lekker!
Op de blog van Esmée (Es’ Factory) kwam ik het recept voor dit lekkere smeerseltje tegen. Karamel , dat moet wel goed zijn dacht. En dat is het ook.
Dit smeerseltje is erg zoet, maar ontzettend lekker.
Lekker op ontbijtkoek, met koekjes, ijs, chocolade en zelfs op brood! Ook vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te eten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze karamelsmeersel a la es’ factory
Stap 1
Verwarm de honing, roomboter en basterdsuiker in een pannetje op middelmatig vuur. Roer dit door tot het gaat borrelen. Laat het ongeveer 2 tot 3 minuten borrelen tot het een caramel kleur heeft gekregen.Stap 2
Zet dan het vuur uit.Stap 3
Roer snel de gecondenseerde melk erdoor. (Pas op! Heet! Kan spetteren!)Stap 4
Giet het in een weckpot, en laat dit afkoelen.Volgens Esmée kun je dit eten met alles dat karamel kan verdragen.
IJs, Ontbijtkoek, Appeltaart of iets anders waar je tandarts blij van wordt.
Weet je wat ook lekker is? Gewoon een lepeltje in je mond!
Bron: Es’ Factory
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze karamelsmeersel a la es’ factory
Stap 1
Verwarm de honing, roomboter en basterdsuiker in een pannetje op middelmatig vuur. Roer dit door tot het gaat borrelen. Laat het ongeveer 2 tot 3 minuten borrelen tot het een caramel kleur heeft gekregen.Stap 2
Zet dan het vuur uit.Stap 3
Roer snel de gecondenseerde melk erdoor. (Pas op! Heet! Kan spetteren!)Stap 4
Giet het in een weckpot, en laat dit afkoelen.Volgens Esmée kun je dit eten met alles dat karamel kan verdragen.
IJs, Ontbijtkoek, Appeltaart of iets anders waar je tandarts blij van wordt.
Weet je wat ook lekker is? Gewoon een lepeltje in je mond!
Bron: Es’ Factory
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in7 reacties
Marja
Ohhh ik ben helemaal verslaafd aan caramel! Dus ik ga deze zeker maken! Ik heb trouwens van een antilliaanse dame gehoord dat het maar ± 1 a 1 1/2 uur nodig was om dat blikje te koken voor caramel. Zij maakte het bijna wekelijks. Dat is meer dan genoeg zei ze! De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik! Groetjes. ;-)
Elles
Hmm, lijkt mij lekker. Het blikje 3 uur in kokend water onder laten staan maakt ook heerlijke caramel die niet te zoet is zonder verdere toevoegingen! Wel zorgen dat het onder water blijft ivm ontploffingsgevaar.
Brenda
Dat moet ik nu natuurlijk ook proberen ;-) Zal het blikje goed onder water houden!
Keukenprinsesje
Ik heb het recept zojuist gemaakt, oeehhh wat lekker zeg. Inderdaad wel mier en mierzoet, maar o zo heerlijk. Ik ben zelf ook echt een zoetekauw. De 2potten met het smeersel staan nu af te koelen. Ik neem aan dat door het koelen het nog wel een beetje steviger word? Bedankt voor het delen van dit recept, ik ben er blij mee. :-)
brendakookt
Ja, wel zoet he!? Heerlijk in de yoghurt! Na het koelen wordt het iets steviger en naarmate de pot langer staat ook. Roer de pot zo nu en dan wel even door, anders zak de suiker naar de bodem.