Ga naar de inhoud

Kerstcake met chocolade topping

Tijd voor iets lekkers bij de kerstkoffie. Je gasten wil je wel ontvangen met iets lekker toch? Of misschien wil je juist wel iets voor bij de koffie meenemen als je bent uitgenodigd voor de kerstdagen? Ga voor deze lekkere kerstcake met chocolade topping! Ik denk dat we het voor...
40 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

plakjes

*Voor de cake*

*Voor de chocoladeganache*

*Voor de versiering*

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
2
Stap 2
Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
3
Stap 3
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
4
Stap 4
Bereiding ganache: Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron. Voeg hierna één voor één de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.
5
Stap 5
Giet de ganache voorzichtig (bijvoorbeeld met een grote lepel) over de afgekoelde cake, zorg er voor dat er druppels over de zijkant druppelen. Dit kun je ook doen door met een lepel ganache aan de zijnkant te plaatsen.
6
Stap 6
Versier de cake met kerstkoekjes, chocolade figuurtjes en kerstkransjes en M&M’s.
7
Stap 7
Laat de cake op het aanrecht staan zodat de ganache kan stollen. Als je niet zoveel tijd hebt kun je hem ook in de koelkast zetten.

Kerstcake met chocolade topping

Tijd voor iets lekkers bij de kerstkoffie. Je gasten wil je wel ontvangen met iets lekker toch? Of misschien wil je juist wel iets voor bij de koffie meenemen als je bent uitgenodigd voor de kerstdagen? Ga voor deze lekkere kerstcake met chocolade topping!

Ik denk dat we het voor het kerstdiner allemaal aardig op een rijtje hebben. Het menu is bedacht, de belangrijkste ingrediënten zijn besteld bij slager en visboer. De komende dagen nog even boodschappen doen, en alvast beginnen met koken van de gerechten die alvast vooruit gemaakt kunnen worden.

Is het bij jou nog niet allemaal op orde? Neem dan hier een kijkje bij het Mix and Match Kerstdiner, of op deze pagina waar alle kerstrecepten bij elkaar staan.

Snelle kerstcake met chocolade

Kerstcake met chocolade topping

Deze kerstcake ziet er spectaculair uit toch? Schijn bedriegt, want het is juist super gemakkelijk om te maken. Ideaal dus voor de feestdagen, want er zijn al zoveel andere dingen die gekookt moeten worden.

De kerstcake is geïnspireerd op de welbekende dripcake. Een ronde taart met een topping van chocolade dat naar beneden van de taart ‘drupt’ en versierd is met allemaal lekkere dingen. Ik heb de dripcake getransformeerd tot een kerstcake. En hij is me toch lekker…!

Tip: Vind je het lastig om chocolade te smelten? Bekijk dit artikel.

Kerstcake met kerstkransjes

Kerstcake 01

 

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Limoncello tiramisu
Solero cheesecake
Citroencake met frambozen en mascarponevulling

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op