Kip cordon bleu gehaktbrood
Bewaren
Yes, we gaan vandaag voor eenĀ klassiekerĀ metĀ eenĀ twist.Ā KipĀ cordonĀ bleu,Ā maarĀ danĀ verpaktĀ inĀ eenĀ gehaktbrood met krokante korst van bladerdeeg. Op deze manier is de klassieke kip cordon bleu een echte showstopper!Ā
Dit is een recept uit mijn kookboek Makkelijk & Snel. Het kookboek is inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar het leek mij wel tof om dit recept (een van mijn favorieten uit het boek) ook met jullie op de website te delen. Dit is namelijk wat mij betreft een dikke kanshebber voor het paasdiner!
Bij de paasdagen draait het vaak om de paasbrunch, maar er zijn natuurijk ook andere momenten in het paasweekend waarop er gegeten moet worden. Iets lekkers bij de koffie bijvoorbeeld of de avondmaaltijd. De komende weken deel ik op de website de lekkerste paasrecepten voor deze momenten. En kom je er met de paasdagen niet aan toe, zet dit lekkere gehaktbrood dan op het lijstje voor een andere dag. Want deze moet je geproefd hebben!
Kip cordon bleu gehaktbrood
Ik ben gek op kip cordon bleu, maar ook op gehaktbrood. Daarom leek het mij tof om deze twee klassiekers met elkaar te combineren in een groot kip cordon bleu gehaktbrood. En ik kan je zeggen, dat is super goed gelukt!
Het gehaktbrood is in dit geval gemaakt van kippengehakt, zodat het zo dicht mogelijk op een echte kip cordon bleu lijkt. De gehaktrol is (uiteraard) gevuld met zowel ham als kaas. Als extraatje heb ik het gehaktbrood in dit geval niet ingepakt in spek, maar in bladerdeeg. Zo krijgt het gehaktbrood een lekker krokant deegkorstje. Super lekker!
Het is heel eenvoudig om dit gehaktbrood te maken. Meng in een kom het gehakt met ui, knoflook, tijmblaadjes, 1 ei en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar.Ā
Verdeel het gehaktmengsel in de lengte over het bladerdeeg. In het midden maak je een kuiltje dat je belegd met de ham en kaas (zie specifieke instructies hiervoor onderaan dit artikel in de receptkaart met het complete uitgewerkte recept). Het bladerdeeg vouw je om het gehakt en voor je mooi dicht. Bestrijk het bladerdeeg met losgeroerd ei en bestrooi met tijm of sesamzaadjes voor je het in de oven schuift.
Het kip cordon bleu gehaktbrood is een showstopper die het super goed doet als hoofdgerecht bij het paasdiner, of elk ander diner of avondmaaltijd. Serveer het met diverse bijgerechten voor een complete maaltijd. Het gerecht is gemakkelijk voor te bereiden zodat je het ‘s avonds als de gasten er zijn alleen nog in de oven hoeft te schuiven.
Andere recepten uit het kookboek Makkelijk & Snel dat op de website zijn gepubliceerd zijn:
- Carpacciorollade van bavette
- Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham (lekker hapje voor bij de paasbrunch)
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip cordon bleu gehaktbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, tijmblaadjes, 1 ei en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar.Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en verdeel in het midden van het deeg de helft van het gehaktmengsel in de lengte. Maak in het midden van het gehakt over de hele lengte een kuiltje en beleg dit met de plakken ham, zodat de ham aan beide kanten over het gehakt heen valt. Leg de kaas op de ham in het kuiltje en vouw de overliggende ham over de kaas. Zodat de kaas in de ham is ingepakt. Zorg dat aan de randen van de ham nog gehaktmengsel zichtbaar is. Verdeel het overige gehakt erover en zorg dat er een grote rol gehakt ontstaat.Stap 4
Vouw het bladerdeeg om het gehakt en druk het goed aan zodat het dicht zit. Het is het mooiste als de vouw van het deeg aan de onderkant zit. Snijd overtollig bladerdeeg weg. Breng het overtollige bladerdeeg eventueel als decoratie aan.Stap 5
Roer het andere ei los en bestrijk daarmee het bladerdeeg. Bestrooi het gehaktbrood vervolgens nog met een beetje tijm. Bak het gehaktbrood in 45-50 minuten gaar in de oven.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip cordon bleu gehaktbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, tijmblaadjes, 1 ei en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar.Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en verdeel in het midden van het deeg de helft van het gehaktmengsel in de lengte. Maak in het midden van het gehakt over de hele lengte een kuiltje en beleg dit met de plakken ham, zodat de ham aan beide kanten over het gehakt heen valt. Leg de kaas op de ham in het kuiltje en vouw de overliggende ham over de kaas. Zodat de kaas in de ham is ingepakt. Zorg dat aan de randen van de ham nog gehaktmengsel zichtbaar is. Verdeel het overige gehakt erover en zorg dat er een grote rol gehakt ontstaat.Stap 4
Vouw het bladerdeeg om het gehakt en druk het goed aan zodat het dicht zit. Het is het mooiste als de vouw van het deeg aan de onderkant zit. Snijd overtollig bladerdeeg weg. Breng het overtollige bladerdeeg eventueel als decoratie aan.Stap 5
Roer het andere ei los en bestrijk daarmee het bladerdeeg. Bestrooi het gehaktbrood vervolgens nog met een beetje tijm. Bak het gehaktbrood in 45-50 minuten gaar in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Bianca
Hoi Brenda, Kan ik hem sochtends klaarmaken en in de koelkast bewaren? Zodat ik hem savonds alleen hoef af te bakken.
Brenda Hoff
Hoi Bianca, ja dat kan heel goed. Dek het even af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. En dan met ei bestrijken voor het de oven in gaat.
Vera
Hoi Brenda, Wat een heerlijk recept! Vraagje voor ik het ga maken.. Kan ik het de dag van tevoren al deels bakken? En de dag zelf nog wat korter in de oven voor vooral verwarmen?