Kip Kerrie Recept
Kip kerrie met rijst, een van de lekkerst rijst-gerechten. Deze variant maak je zelf zonder pakjes en zakjes. Yum!
Kip Kerrie Recept
Bewaren
Rijst met een sausje, dat is altijd goed. Maar wist je dat je dit gemakkelijk zonder pakjes en zakjes kunt koken? Zoals dit kip kerrie recept. Een rijstgerecht met kruidige kerriesaus, gevuld met kip, blokjes ananas en reepjes paprika. Lekker met rijst erbij voor een complete maaltijd.
Koken zonder pakjes
Kip kerrie, oftewel kip curry. Een gerecht van rijst met kip in een kerriesausje. Een van de gerechten die wij vroeger altijd uit een pakje kookte. Zonde, want dat is dus helemaal niet nodig. Je kan het heel makkelijk zelf maken, dan is het nog lekkerder.
Op deze manier eet ik rijstgerechten het liefst. In een heerlijke (liefst beetje dikke) saus. Zodat het een smeuïg geheeld wordt. Een paar van mijn favorieten die inmiddels ook hier op de website staan zijn deze:
- Kip ketjap (met stip op 1)
- Kip pilav
- Kip Hawaii
- Kip teriyaki eenpansrecept
- Babi pangang
- Kip tandoori
Vegetarische kip kerrie
Opvallend is wel dat bij deze gerechten 9 van de 10 keer kip wordt gebruikt. Voor een vegetarische variant kun je dit bijvoorbeeld vervangen door blokjes tofu of tempeh, of gewoon kiezen voor vegetarische kip. Minstens net zo lekker!
Kip Kerrie maken
Eerder (in 2015) deelde ik hier op de blog een ander kip kerrie recept waarbij de basis van de saus kokosmelk is. Ik vond dat gerecht heerlijk, maar daar dacht ze bij mij thuis anders over. Ze zijn niet helemaal fan van kokosmelk. Daarom besloot ik deze keer een nieuwe variant van kip kerrie te maken, zonder kokosmelk. Het resultaat is een super lekkere kip kerrie maaltijd.
Een kip kerrie recept met een kerriesaus zonder kokosmelk dus. De saus in dit recept maak je als volgt: nadat ui en knoflook zijn aangefruit in de pan bakken de we de kip mee. Als de kip rondom is aangebakken voegen we reepje paprika toe. Deze bakken we even me voor we de kruiden erbij doen: kerriepoeder, kurkuma en sambal. Hierna gaat er water en een bouillonblokje bij ,samen met het sap van de ananas. Die laten we even lekker meeverwarmen. Blokjes ananas en crème fraîche zorgen voor de finishing touch van de saus van dit kip kerrie recept.
Serveer de kip kerrie met gekookte rijst voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip kerrie recept
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Bak de ui en knoflook glazig in een pan met olijfolie. Doe de blokjes kipfilet erbij. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Doe de reepjes paprika er ook bij en bak dit mee.Stap 3
Voeg de kruiden (kerriepoeder, kurkuma en sambal) bij het kipmengsel, roer dit goed door en laat even meebakken. Voeg het water met het bouillonblokjes samen met het sap van de ananas toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee.
Stap 4
Meng maizena met een beetje koud water in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Voeg dit bij de saus en verwarm het een paar minuutjes mee zodat de saus kan binden.
Stap 5
Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.Voeg de ananas en crème fraîche toe en verwarm even mee.
Stap 6
Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip kerrie recept
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Bak de ui en knoflook glazig in een pan met olijfolie. Doe de blokjes kipfilet erbij. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Doe de reepjes paprika er ook bij en bak dit mee.Stap 3
Voeg de kruiden (kerriepoeder, kurkuma en sambal) bij het kipmengsel, roer dit goed door en laat even meebakken. Voeg het water met het bouillonblokjes samen met het sap van de ananas toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee.
Stap 4
Meng maizena met een beetje koud water in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Voeg dit bij de saus en verwarm het een paar minuutjes mee zodat de saus kan binden.
Stap 5
Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.Voeg de ananas en crème fraîche toe en verwarm even mee.
Stap 6
Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
20 reacties
Willem
Echt een top recept, smakelijk, voldoende groente en ook met mijn kookkunsten nog prima te bereiden!
Hans
heerlijk, zelf 1cm geraspte gember toegevoegd en paprika vervangen door zoete rode puntpaprika en gele paprika.
Monique
Heerlijk hé .🤗..zo maak ik dit recept ongeveer al jaren...een hele goede vridnd maakte hem zo altijd met als kleine aanpassing... wij doen er nog fijn gesneden prei en een aantal bananen door en ik maak het op gevoel 🫣 Bij ons al jaren een favoriet recept
Angelique Jenneskens
Ohhh het was heerlijk! Een blijvertje ❤️
Arie
Vanmiddag jou recept kip kerrie gemaakt als ( gepensioneerde ) hobby kok , we hebben er van genoten wij missen de kokosmelk niet , zijn hier geen liefhebbers van.
Joop Beenakker
Zo he dat is ff goed gelukt. Ik sta te kijken van mijn eigen kunnen. Goed recept Brenda: kip kerry curcuma. Gewoon goed lezen wat er staat. Spullen in huis halen. Toch makkelijk en daarom leuk om te maken. Gezien de reacties ben ik dan de enige man die dit aandurft te maken? Brenda ik ben vanaf nu fan van je.
Nicole Land
Hoi, hier is het recept met de kokosmelk juist favoriet.(ieder zijn ding) maar als ik op een link van je vorige recept klik geeft hij een foute pagina aan. En ook al maak ik dat recept zo vaak (en deel ik hem met anderen) ik ken hem nog niet uit mijn hoofd... zou ik hem nog van je mogen hebben?
[email protected]
Hoi Nicole, ik zie inderdaad dat het met het andere kip-kerrie recept niet goed gaat. Ik ga de technische mannen even vragen om dit op te lossen.
Williette
Wanneer moet de maizena er bij? Staat niet in de omschrijving
Brenda Hoff
Hoi Wiliette, die gaat op het laatste door de saus. Excuus het staat er inmiddels bij :)
Be
Heerlijk recept & snel klaar! Dit gaan we zeker vaker maken. Volgende keer voor ons iets minder sambal, maar verder een aanrader!
Loes
Dank voor het recept. Vandaag de maaltijd gemaakt en er heerlijk van gegeten. Alleen heb ik niet begrepen waarvoor ik de maizena moest gebruiken.
Ria
Wat fijn dat je het aantal personen kunt intikken!! En meteen het recept aangepast!!
Mariëtte
Hoi Brenda, heb je een vervanging voor creme fraîche? In ons gezin is een persoon met koemelkallergie. Groeten Mariëtte
[email protected]
De boontjes en de kokosmelk is een ander kip-kerrie recept. Dit recept heb ik bewust zonder kokosmelk gemaakt, omdat mijn vriend dat niet lekker vind. Dit staat ook in de tekst van het artikel vermeld.
Schut
Eerder stond er kokosmelk in het recept. Is een goede vervanger van de crème fraiche. En ik mis de boontjes. Die zijn ook weg. Wij doen er meestal een zak bevroren doperwtjes door bij stap 3. Aanrader.
Floor
Hoi Mariette, ik gebruik de Kookroom van Blue Band in plaats van crème fraiche. Zit in zo’n zelfde vorm verpakking als crème fraiche.
Wendie
Je hebt bij AH Haver fraiche en van blue band heb je plantaardige kookroom. Misschien een idee om deze te gebruiken ipv creme fraiche op basis van koemelk
Mariska
Klinkt heerlijk! Kan je de crème fraiche ook vervangen door de plantaardige haverfraiche? Ivm koemelkeiwitallergie